Bildet er tatt under forberedelsene til Mission Impossible-innspillingen på Preikestolen i fjor høst. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Når nattemørket senker seg, skal nærmere 2.000 fjellvandrere få se førpremieren på den nyeste Mission Impossible-filmen med Lysefjorden i bakgrunnen.

Utekinoen på det berømte fjellplatået starter klokka 23.00 onsdag kveld. Over 1.500 har kjøpt kinobilletter, og ytterligere 300–400 gjester er invitert, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Vi har med det råeste kinoutstyret som er å oppdrive. Utekino gjør vi mye, men sjelden så høyt til fjells og langt fra kjørevei, sier Tore Brede Michelsen og John Erik Armelius i Unique Cinema Systems.

annonse

Bak kinolerretet stuper fjellsiden over 600 meter ned i fjorden. Det var langs dette stupet hovedrolleinnehaver Tom Cruise svingte seg under innspillingen av filmen i fjor høst. Preikestolen er godt synlig i fire minutter i slutten av filmen, men handlingen er lagt til Kashmir i Asia. NRK har tidligere skrevet at norsk reiselivsbransje flyr inn en rekke internasjonale medier til den spektakulære filmvisningen i håp om at dette skal bidra til ekstra oppmerksomhet rundt hvor scenen egentlig er spilt inn.

Den spenningsmettede filmen varer i 2 timer og 25 minutter, noe som betyr at det blir massevandring ned fra fjellet rundt klokka 1.30 natt til torsdag. Stien ned vil være belyst med 200 lysstaver, og folk er i tillegg oppfordret til å ta med hodelykt.

Mission Impossible 6 har for øvrig fått strålende anmeldelser verden over, og solgte billetter for 61,5 millioner dollar under åpningshelgen i USA – ny rekord for filmserien.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon