Elleve norske næringslivstopper, med statsminister Erna Solberg som lagleder, spiller fotballkamp på Ekebergsletta under Norway Cup. Hensikten er å ha en felles markering av at selskapene vil mobilisere for å nå FNs bærekraftmål. Laget møter sportsprofiler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Vi når ikke bærekraftmålene i 2030 uten å ha næringslivet med på laget, konstaterer statsminister Erna Solberg (H).

Hun var onsdag leder for et fotballag bestående av næringslivsledere under en kamp under Norway Cup i Oslo.

– Dette handler om at næringslivet også engasjerer seg i bærekraftmålene og tar ballen, at de er med og bidrar til mindre miljøutslipp, mindre påvirkning av omgivelsene, men også skaper jobber og likestilling, sier Solberg til NTB.

annonse

Bærekraftsballen, som Solberg har med seg når hun fremmer saken internasjonalt, blir også brukt på Norway Cup.

– Bærekraftmål nummer 17 er «We have to do it together». Hele samfunnet må bidra, sier statsministeren.

På laget sitt hadde hun Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka, som knapt har hatt på seg fotballsko tidligere. Også ledere fra store norske selskaper innen både dagligvarebransjen og finansnæringen deltok og lovet samtidig å bidra til å nå bærekraftmålene.

annonse

De møtte et lag bestående av norske kjendiser, deriblant tidligere profesjonell fotballspiller Erik Mykland og TV-kjendisen Otto Robsahm, også kjent som «Sinnasnekker’n».

Bærekraftmålene ble vedtatt av FN i 2015 og skal bidra til en bærekraftig utvikling både innen miljø, økonomi og sosialt.

(©NTB)

gunnhild.hokholt.bjerve@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse