Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Per Sandbergs kontakt med det norsk-iranske miljøet kan gjøre ham til en viktig brikke i Irans overvåking av eksiliranere, tror tidligere etterretningssjef.

– Land i Midtøsten er fullt på høyde med Vesten når det gjelder moderne spionasjeteknologi. Adgang til mobil og PC er svært enkelt å få tilgang til, sier den tidligere etterretningssjefen Ola Kaldager til Fiskeribladet.

Kaldager var tidligere leder for den norske etterretningsgruppen E 14.

annonse

I intervjuet hevder Kaldager at Iran driver omfattende overvåking av iranere i Norge, blant annet fordi de er opptatt av dem som kritiserer regimet. Derfor mener han at en statsråd som har kontakt med iranere i Norge kan være interessant i en eventuell overvåking.

Kaldager mener Sandberg burde vist mer varsomhet. At en sittende statsråd tar med seg sin private mobiltelefon til et land som er kjent for sin omfattende spionasje på vestlige land, finner han svært oppsiktsvekkende.

– Det er standard når man jobber i det offentlige å la sin private mobil ligge igjen hjemme. Særlig når man innehar posisjoner i departement eller forsvar, sier Kaldager.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon