18 år gamle Håvard Pedersen ble knivdrept mens han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø 14. juli. Sperres for: NRK Finnmark, NRK Sápmi, Altaposten, Hammerfestingen, Ságat, Sør-Varanger avis, Kyst og fjord, Østhavet. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
annonse
annonse

Fylkeslegen i Finnmark har opprettet tilsynssak mot Vadsø kommune etter drapet i juli. Spørsmålet er om den drapssiktede 17-åringen fikk forsvarlig helsetilbud.

18 år gamle Håvard Pedersen ble drept mens han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø. Den siktede er mindreårig asylsøker fra Afghanistan, og kommunen hadde mottatt bekymringsmeldinger om ham i forkant av drapet.

– Vår oppgave er å se om personen som nå er siktet, har fått et forsvarlig helsetilbud, sier fylkeslege Eivind Merok til NRK.

annonse

Kommunens helsetilbud, både før og etter den tragiske hendelsen, skal under lupen. Fylkeslegen sier det også kan være aktuelt å se på barnevernslovgivning og loven om sosiale tjenester.

Varaordfører Otto Strand sier kommunen må lære av det som har skjedd.

– Da er det greit at eksterne kan gjennomgå det som har skjedd, gi oss råd og vurdere håndteringen.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon