New York Times nye redaktør hater hvite personer. NTB scanpix
annonse
annonse

Sarah Jeong ble ansatt av New York Times tidligere denne uken som redaktør i avisen. På Twitter har hun tidligere sendt en rekke rasistiske meldinger mot hvite personer.

De rasistiske twitter-meldingene ble kjent etter ansettelsen da flere amerikanske aviser la frem hennes meldinger fra sosiale medier.

«Dumme jævla hvite personer merker opp internett med sine meninger akkurat som hunder som pisser på brannhydranter», tvitret hun i 2014.

annonse

«Hvite personer vil snart bli utryddet»

«Å, hvor mye glede jeg får av å være ond mot eldre hvite menn», står det i en annen melding.

annonse

Hun har også gjort narr av den hvite hudfargen der hun skriver at hvite personer «er best egnet til å leve under jorden» og at jo mer hvit du er, jo mer «forferdelig» er du.

Ansettelsen har opprørt mange som mener hun aldri burde blitt ansatt på grunn av sine rasistiske uttalelser.

 

New York Times, som ofte blir brukt av den etablerte norske pressen som kilde i nyhetssaker, innrømmer at de visste om de rasistiske twitter-meldingene, men ansatte henne likevel.

«Vi ansatte Sarah på grunn av hennes eksepsjonelle arbeid. Fordi hun er av asiatisk opphav har hun blitt utsatt for trakassering på Internett. Vi hadde samtaler med Sarah som inkluderte en gjennomgang av hennes meldinger på sosiale medier», heter det i uttalelsen fra New York Times.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon