Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er valg neste år og da er det viktig å komme med skikkelig valgflesk. Audun Lysbakken forteller da til Klassekampen at han skal skatte de «superrike».

Han vil senke bunnfradraget på formuskatten fra 1,48 millioner helt ned til 1,2 millioner. En sum som tilsvarer en liten hybel i Oslo eller en parkeringsplass, verdien av sistnevnte har gått til himmels etter at SV og MGD har styrt Oslo i 3 år.

Så skal han øke formueskatten fra 0,7 % opp til 1,1 %, og dernest beskatte høye inntekter.

annonse

Da vil han høste inn minst 14 milliarder mer i en ellers så velfylt statskasse. Statsbudsjettet er på rundt 1400 milliarder. I sammenlikning er bistandsbudsjettet på 35 milliarder.

Statskassa er så full at det renner over.

Vi må sette en haug over i Oljefondet. Der står det bare 8500 milliarder, og i første kvartal 2018 gikk fondet med minus 170 milliarder. Men det «glemte» Audun å nevne.

annonse

– Egoismen til den økonomiske eliten er et samfunnsproblem. Og det er alvorlig, for nøkkelen til det norske samfunnets suksess er at det har fungert for de mange, ikke bare de få på toppen. Jeg mener at vi nå ser et opprør mot den samfunnsmodellen fra overklassen, sier SV-lederen til Klassekampen.

Men Audun Lysbakken har ingen planer om hva han skal bruke pengene til. Han vil bare ha dem!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon