BBC hovedkvarter i London, 30. october, 2017. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
annonse

BBC har blitt tvunget til å fjerne en tegnefilm om innvandring, fordi den brøt med selskapets retningslinjer rundt politisk upartiskhet. I videoen hevdes det at Storbritannia var “multikulturelt lenge før curry og karneval”, og gikk langt i å hevde at personer som bekymrer seg for høy innvandring har feil. Blant annet ble det påstått at selve debatten om migrasjon i seg selv førte til en kraftig økning i støtte til “høyreekstrem politikk”.

Filmen rettet seg mot ungdom i alderen 14 til 16, og ble publisert i mai, ifølge Daily Mail.

En tenketank som spesialiserer seg på asyl- og innvandringsspørsmål, Migration Watch UK, tok affære og kontaktet den britiske rikskringkasteren og klaget på den partiske fremstillingen av britisk innvandring.

annonse

Lord Green av Deddington, som er grunnlegger og formann i Migration Watch UK, skrev følgende til BBC:

– De fleste briter er ikke imot innvandring per se, men de er bekymrede for, og vi mener med rette, for dens nåværende skala. Likevel er det generelle inntrykket i videoen at enhver som stiller spørsmål ved de nåværende volumene er urimelige og fordomsfulle. Videoen later ikke til å være designet for å informere og stimulere, men for å promotere et spesifikt standpunkt.

BBC har nå fjernet filmen, og Lord Green har utrykket sin glede over at kringkasteren “umiddelbart så at materialet var uakseptabelt partisk” og fjernet det.

– Selv om vi tror at filmen formidlet de brede elementer fra debatten om innvandring, aksepterer vi at ytterligere innsats kunne ha blitt lagt ned for å involvere bidragsytere med mer mangfoldige meninger, så vi fjernet videoen, sier en talsperson fra BBC om saken.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon