BBC hovedkvarter i London, 30. october, 2017. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
annonse
annonse

BBC har blitt tvunget til å fjerne en tegnefilm om innvandring, fordi den brøt med selskapets retningslinjer rundt politisk upartiskhet. I videoen hevdes det at Storbritannia var “multikulturelt lenge før curry og karneval”, og gikk langt i å hevde at personer som bekymrer seg for høy innvandring har feil. Blant annet ble det påstått at selve debatten om migrasjon i seg selv førte til en kraftig økning i støtte til “høyreekstrem politikk”.

Filmen rettet seg mot ungdom i alderen 14 til 16, og ble publisert i mai, ifølge Daily Mail.

En tenketank som spesialiserer seg på asyl- og innvandringsspørsmål, Migration Watch UK, tok affære og kontaktet den britiske rikskringkasteren og klaget på den partiske fremstillingen av britisk innvandring.

annonse

Lord Green av Deddington, som er grunnlegger og formann i Migration Watch UK, skrev følgende til BBC:

– De fleste briter er ikke imot innvandring per se, men de er bekymrede for, og vi mener med rette, for dens nåværende skala. Likevel er det generelle inntrykket i videoen at enhver som stiller spørsmål ved de nåværende volumene er urimelige og fordomsfulle. Videoen later ikke til å være designet for å informere og stimulere, men for å promotere et spesifikt standpunkt.

BBC har nå fjernet filmen, og Lord Green har utrykket sin glede over at kringkasteren “umiddelbart så at materialet var uakseptabelt partisk” og fjernet det.

annonse

– Selv om vi tror at filmen formidlet de brede elementer fra debatten om innvandring, aksepterer vi at ytterligere innsats kunne ha blitt lagt ned for å involvere bidragsytere med mer mangfoldige meninger, så vi fjernet videoen, sier en talsperson fra BBC om saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon