Også i mai ble det konstatert et ebolautbrudd i Kongo. Siden har landet hatt to nye utbrudd. Foto: John Bompengo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kongolesiske myndigheter anslår at 33 personer er døde etter et ebolautbrudd øst i Kongo, der mer enn 100 væpnede grupper gjør hjelpearbeidet svært vanskelig.

Utbruddet i provinsen Nord-Kivu kommer bare en uke etter myndighetene erklærte et utbrudd nordvest i landet for å være over. Også her er tallet på antall omkomne 33. Kongos helsemyndigheter tror ikke det er noen sammenheng mellom utbruddene.

Kun 3 av de 13 personene som opprinnelig ble bekreftet smittet da utbruddet ble erklært 1. august, er døde. Helsemyndighetene anslår likevel at dødstallet har steget til 33 lørdag kveld.

annonse

I Nord-Kivu står Verdens helseorganisasjon (WHO) overfor et av de vanskeligste oppdragene de noen gang har hatt, sier WHOs sjef for nødrespons Peter Salama. Mer enn 100 væpnede grupper holder til i regionen, hvorav omkring 20 anses som «svært aktive».

– Dette er et aktivt konfliktområde. Den største utfordringen blir å ta seg trygt inn til dem som er rammet, skriver WHO i en pressemelding.

Det siste utbruddet av ebola er det tiende i Kongo siden 1976, da viruset ble oppdaget nord i landet.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon