Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En mannlig turist omkom søndag etter å ha falt i Nigardsbrevatnet i Luster kommune i Sogn og Fjordane, opplyser politiet.

Politiet opplyser til NTB at mannen og to andre personer falt i vannet da en isblokk rev seg løs fra Nigardsbreen.

– Det er uklart om de tre ble truffet av isblokken, men to av dem kom seg opp av vannet, mens den tredje forsvant. Etter hvert ble mannen observert livløs, men han ble ikke reddet opp før redningshelikopteret kom til stedet, sier operasjonsleder Helge Blindheim til NTB.

annonse

Mannen ble erklært død etter forsøk på livreddende førstehjelp. De to andre i følget hans er en mann og en kvinne, som begge er utenlandske statsborgere.

– Mannen er lettere skadd, mens kvinnen er våt og kald. De følges opp av helsepersonell, og vi jobber med å få oversikt over nasjonalitet og identitet, sier Blindheim.

Politiet tar også avhør av andre personer som overvar hendelsen.

En luftambulanse, et redningshelikopter og redningsdykkere fra Bergen ble tilkalt i forbindelse med hendelsen meldt til politiet klokka 17.10.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon