Båttypen Sjøbjørn ble brukt søket i Øksnes. Foran på båten er en plattform som likhunden skal sitte på under søket. Her er båten i aksjon i 2014 da Kystvakten fjernet blant annet en gammel fosforgranat som hadde blitt oppdaget på land. Foto: Henriette Dæhli / Forsvaret / NTB scanpix
annonse

Familien til antatt omkomne Truls Henrik Johansen (23) er frustrerte over at politiet valgte å stanse søket. De viser til at likhunder gjorde flere markeringer.

– Likhunder gjorde fem markeringer på havet. Det betyr at Truls befinner seg der. Derfor er det vondt og vanskelig å forstå at politiet avsluttet søket, sier stefaren Morten Nilsen tilNRK.

Politiet i Nordland avsluttet onsdag forrige uke søket etter Johansen fra Øksnes i Vesterålen, som ble meldt savnet 15. juni. En 35 år gammel mann er siktet for uaktsomt drap i saken, mens to andre – en 27-åring og en 38-åring – er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Nilsen understreker at de er både takknemlig og fornøyde med politiets jobb.

annonse

– Men vi er kritisk til at søket ble avsluttet i 12. time. Vi forstår ikke på hvilket grunnlag de har tatt denne avgjørelsen.

Visepolitimester Heidi Kløkstad i Nordland politidistrikt påpeker at det ligger en grundig vurdering bak avgjørelsen.

– Vi har sett på de samlede ressursene som hadde vært i bruk over lang tid, opp mot muligheten til å finne savnede. Man må på et tidspunkt avslutte. Vi har full forståelse for at dette er vanskelig for dem som har mistet en av sine nærmeste.

annonse

Både Nilsen og 23-åringens far Yngve Larsen har den siste uken deltatt i private søk etter Johansen.

– Hele Øksnes har bidratt, og vi har fått støtte fra folk over hele Norge, men nå har vi ikke mer å gå på, sier Nilsen.

(©NTB)

nina.holand@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse