Køln, Tyskland. Foto: REUTERS/Ina Fassbender

En 29 år gammel tunisisk migrant til Tyskland skal ifølge tyske påtalemyndigheter ha planlagt et terrorangrep med en hjemmelaget, biologisk bombe laget av ricin, dette melder Deutsche Welle.

annonse

– Han ville sprenge en ricinbombe pakket sammen med en splinter på et travelt sted utendørs, og målrette seg mot ikke-troende, heter det i en uttalelse fra den føderale påtalemyndigheten i Tyskland.

Tyske myndigheter offentliggjorde fredag flere detaljer rundt det planlagte islamistiske angrepet, etter at den tunisiske mannen ble arrestert i etterkant av en razzia i hans leilighet i Köln. Den mistenkte er siktet for våpenbesittelse, planlegging av en alvorlig voldshandling mot staten, samt medlemskap i en terrororganisasjon.

Politiet fant giftige substanser i migrantens leilighet, og dette viste seg å være det svært farlige stoffet ricin, som benyttes i fremstillingen av biologiske våpen. Mannens kone, som er muslim og tysk statsborger, har ifølge politiet arrangert mannens reise til Polen for å kjøpe de eksplosive materialene, og er dermed også blitt arrestert. Paret skal ha gått til anskaffelse av en hamster for å kontrollere giftens styrke.

Tunisieren skal dessuten ha forsøkt å komme seg til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS, men mislykkes med dette ved to anledninger, av ukjente årsaker. Han kom i kontakt med terrorister i IS i fjor høst, og det var fra dem han fikk idéen om å lage et biologisk våpen.

Påtalemyndighetene har dessuten opplyst at tunisiske myndigheter også har arrestert to mistenkte i forbindelse med pågripelsen i Tyskland. En av de to pågrepne i Tunisia skal ha samarbeidet med migranten i Tyskland om å utføre lignende angrep med hjemmelagde bomber på samme tid, i Tyskland og i Tunisia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.