Illustrasjonsfoto: John Gomez/Shutterstock
annonse
annonse

En politimann ringte en veldedighetsorganisasjon for å spørre om det var «kulturelt akseptabelt» for en irakisk pedofil å ha en 12 år gammel kjæreste, skriver den engelske avisen The Sunday Times.

Politioffiseren hadde arrestert den 26 år gamle mannen, men ønsket å være «kulturelt sensitiv» etter at den mistenkte påstod at forholdet var akseptabelt i hans samfunn.

Karma Nirvana, den veldedige organisasjonen som tok imot samtalen, anbefalte offiseren å håndtere mannen på samme måten som han ville håndtert enhver annen person mistenkt for barnemishandling. Den veldedige organisasjonen, som arbeider med ofre for tvangsekteskap, sier at saken viser faren ved politimenn som blir forblindet av frykt for å bli stemplet som rasistiske.

annonse

Jasvinder Sanghera, veldedighetsorganisasjonens grunnlegger, sier til Sunday Times at det finnes en rekke profesjonelle som vender det blinde øyet til, av hensyn til det flerkulturelle samfunnet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon