Oslo 20180517. Russen med ablegøyer i 17 mai toget på slottsplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet i Norge sier det er aktuelt å vurdere straffeforfølgelse av norsk russ som har begått ulovligheter i Hellas.

Etter tallrike rapporter i mediene og fra greske myndigheter om norsk ungdom varsler politiet at de vil vurdere å straffeforfølge enkeltpersoner som har deltatt i voldshandlinger på sydenferie, melder NRK.

– Det er slik at handlinger begått av norske ungdommer i Hellas skal vi ettergå i straffesporet, sier politiførstebetjent Johan Benitez i Oslo politidistrikt.

annonse

Han sier politiet gjerne vil ha en diskusjon rundt hele russetiden, dens omfang og måten den blir feiret på.

– Det kan bli aktuelt å straffeforfølge ungdommene, men det kommer an på utfallet til gresk politi og om bevisene er gode nok, utdyper seksjonsleder Ann-Gørild Kjeldsen, for forebygging i Oslo vest til NRK.

Seksjonen har tatt kontakt med Kripos for å få vite hvem som er innblandet i de forskjellige episodene.

– Vi vil kartlegge dette fordi vi lurer på om de vil fortsette når de kommer hjem, sier Kjeldsen.

annonse

Også i Asker og Bærum følger politiet opp hendelsene fra Hellas. Politioverbetjent Ole Magnus Jensen sier til Budstikka at de er opptatt av å avdekke mulige konflikter mellom russebussene.

– Vi har sendt en forespørsel til Kripos om det er noe vi bør vite. Vi er ute etter opplysninger som vil være interessante for oss i forebyggende øyemed når vi skal håndtere russen fram til russefeiringene neste vår, sier Jensen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon