Trondheim 18. juli, 2018. Rosenborgs Nicklas Bendtner, Birger Meling, Anders Trondsen (midten), Mike Jensen og Pål André Helland (th) etter 2-0 av Trondsen i Champions League kvalifisering i fotball mellom Rosenborg og Valur på Lerkendal Stadion (3-1). Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
annonse
annonse

Rosenborgs rute til europaligaens gruppespill er klar. Hvis trønderne slår ut irske Cork, skal de møte taperen i kampen mellom Salzburg og Shkëndija.

Det betyr at RBK kan få en overkommelig vei til et nytt gruppespill. Østerrike-storheten Salzburg, med Fredrik Gulbrandsen i stallen, er storfavoritt til å ta seg videre over to kamper mot Shkëndija i mesterligakvalifiseringen.

Innfrir både Rosenborg og Salzburg favorittstempelet i sine kamper, er det et uerfarent makedonsk lag i europacupsammenheng som gjester Lerkendal 23. august. Returen går uken etter.

annonse

RBK var i europaligaens gruppespill senest i fjor. Da ble selveste Ajax slått ut i siste hinder. Trønderklubben var også der i 2015 og 2012.

Sarpsborg har en svært vrien oppgave foran seg i form av kroatiske Rijeka. Klarer østfoldingene å ta seg videre, møter de enten Pyunik Jerevan fra Armenia eller israelske Maccabi Tel Aviv i siste kvalrunde. Sarpsborg spiller i så fall første kamp på hjemmebane.

Molde fikk en marerittrekning. Ole Gunar Solskjærs menn skal opp mot enten Dinamo Minsk (Hviterussland) eller Zenit St. Petersburg (Russland) om de slår ut skotske Hibernian. Zenit har stor erfaring fra europacupspill.

(©NTB)

annonse

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon