Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Fernando Vergara)
annonse

Colombias avtroppende president Juan Manuel Santos avfeier påstanden om at han var involvert i et mislykket droneangrep mot Venezuelas president Nicolás Maduro.

annonse
annonse

To eksplosjoner ble utløst nær en militærparade hvor Maduro talte i Venezuelas hovedstad Caracas lørdag. Maduros regjering har uttalt at presidenten og landets øverste militære ledere ble forsøkt angrepet med droner utstyrt med eksplosiver.

annonse

Maduro selv mener høyreradikale venezuelanere og ikke navngitte personer bosatt i Florida sto bak attentatet. Han har også anklaget Santos, som vant Nobels fredspris i 2016, for å være involvert.

Under en tale mandag avfeide Santos dette fullstendig.

annonse
annonse

– I går fant jeg ut at hadde kommet en pussig anklage mot meg: at jeg står i ledtog med amerikansk etterretning og den venezuelanske høyresiden, og at vi sammen legger attentatplaner mot Venezuelas president. For guds skyld! sa Santos.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton har forsikret at heller ikke USAs regjering var innblandet i droneangrepet lørdag.

Både USA og Colombia har lenge hatt et anspent forhold til Venezuela. I fjor sa USAs president Donald Trump at han ikke kunne utelukke en «militær løsning» for å håndtere den kaotiske situasjonen i Venezuela, og Santos har i likhet med USA stemplet Maduro som en diktator. Santos uttalte nylig at «Maduros regime må falle»

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.