Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Fernando Vergara)
annonse
annonse

Colombias avtroppende president Juan Manuel Santos avfeier påstanden om at han var involvert i et mislykket droneangrep mot Venezuelas president Nicolás Maduro.

To eksplosjoner ble utløst nær en militærparade hvor Maduro talte i Venezuelas hovedstad Caracas lørdag. Maduros regjering har uttalt at presidenten og landets øverste militære ledere ble forsøkt angrepet med droner utstyrt med eksplosiver.

Maduro selv mener høyreradikale venezuelanere og ikke navngitte personer bosatt i Florida sto bak attentatet. Han har også anklaget Santos, som vant Nobels fredspris i 2016, for å være involvert.

annonse

Under en tale mandag avfeide Santos dette fullstendig.

– I går fant jeg ut at hadde kommet en pussig anklage mot meg: at jeg står i ledtog med amerikansk etterretning og den venezuelanske høyresiden, og at vi sammen legger attentatplaner mot Venezuelas president. For guds skyld! sa Santos.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton har forsikret at heller ikke USAs regjering var innblandet i droneangrepet lørdag.

annonse

Både USA og Colombia har lenge hatt et anspent forhold til Venezuela. I fjor sa USAs president Donald Trump at han ikke kunne utelukke en «militær løsning» for å håndtere den kaotiske situasjonen i Venezuela, og Santos har i likhet med USA stemplet Maduro som en diktator. Santos uttalte nylig at «Maduros regime må falle»

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon