FILE - In this file photo dated Thursday, July 5, 2018, an unidentified British police officer guards a cordon in Salisbury, England. Officials say Saturday July 7, 2018, that a police officer is being tested for possible medical problems related to the recent Novichok nerve agent poisoning of two individuals in southwest England. (AP Photo/Matt Dunham, FILE)
annonse
annonse

Storbritannia vil be Russland om å utlevere to russiske agenter som mistenkes for å ha vært involvert i giftangrepet i Salisbury, skriver The Guardian.

Med henvisning til regjerings- og sikkerhetskilder skriver avisen at de to agentene mistenkes for å ha utsatt den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia for nervegiften novitsjok i Salisbury i mars.

De to ble funnet bevisstløse på en parkbenk og tilbrakte flere uker på sykehus før de til slutt ble utskrevet. I juli snublet ytterligere to personer over en beholder som antas å ha blitt brukt til å frakte nervegiften i, og en av de to døde få dager senere.

annonse

Verken regjeringskilder eller påtalemyndighet ønsket å kommentere innholdet i The Guardians sak da DPA kontaktet dem mandag kveld.

Forholdet mellom Storbritannia og Russland har vært betent etter giftangrepet. Storbritannia anklaget Russland for å ha stått bak, noe russerne har benektet kategorisk.

Det diplomatiske forholdet mellom de to landene kan forverre seg ytterligere dersom Russland nekter å utlevere de to agentene det er snakk om, og det er lite trolig at Russland vil gjøre dette, selv om de flere ganger har tilbudt seg å samarbeide med britene om etterforskningen av nervegiftangrepet.

President Vladimir Putin sa nei da britene ba Russland om å utlevere to russere som var mistenkt for å ha forgiftet den russiske avhopperen Aleksandr Litvinenko med polonium i 2006.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon