Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger / NTB scanpix
annonse

Prostituerte og tiggere i Bergen forsvant nærmest over natta etter en NRK-dokumentar. Nå er flere titalls tilbake igjen.

I Brennpunkt-dokumentaren «Lykkelandet»avslørte NRK et omfattende rumensk nettverk som på åpen gate drev med prostitusjon, tyveri, tigging og salg av narkotiske tabletter.

På én kveld i 2016 observerte NRKs journalister nær 40 kvinner som solgte sex midt i Bergen sentrum. Men etter dokumentaren forsvant de, ifølge politiet. Også tigging var nærmest fraværende i byen forrige sommer.

annonse

Nå er begge deler tilbake igjen, melder NRK.

– Vi så at veldig mange av dem vi antok var bakmenn og prostituerte, forsvant våren 2017. De ble borte en stund, men vi ser nå både prostituerte og tiggere som er tilbake på gaten, sier Sylvia Myklebust, politiinspektør og påtaleleder for organisert kriminalitet i Vest politidistrikt.

Det er uklart for politiet om det er samme miljø som har etablert seg igjen.

Det siste halve året har politiet pågrepet flere rumenere, mistenkt eller siktet for menneskehandel og hallikvirksomhet.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.