Kate Middleton, hertuginnen av Cambridge besøker en førskole i Storbritannia. Foto: REUTERS/Seth Wenig/Pool
annonse

Det britiske skoleverkets inspektørdirektorat Ofsted har pekt ut førskolen Little Ducklings i Hove i det sørlige England, for å ikke legge merke til tegn på radikalisering og ekstremisme, hos barn helt nede i ett- til toårsalderen. Dette rapporterer the Argus.

annonse

Ansatte ved førskolen er blitt fortalt at de et nødt til å bli bedre på å gjenkjenne barn som risikerer å bli radikaliserte av familiemedlemmer eller andre. Dette som en del av den britiske regjeringens innsats mot terror og ekstremisme, som er kalt Prevent.

annonse

– Selv om lederen og de ansatte har gått gjennom noen aspekter ved deres beskyttelseskunnskap, og har oppdatert sine rutiner og prosedyrer, har ikke alle de ansatte en sikker forståelse for hvordan man kan beskytte som kan være i fare for ekstreme standpunkter og oppførsel, heter det Ofsted-rapporten.

En kvinne, som har en fire år gammel sønn som går på førskolen Little Ducklings, stiller seg helt uforstående til Ofsteds rapport.

– Dette er galskap. Absolutt latterlig. Selvsagt er det viktig å stoppe barn fra å bli radikaliserte, men kom igjen. Little Ducklings er slår deg knappest som et arnested for internasjonal terrorisme, sier hun til the Mirror.

annonse
annonse

Regjeringens innsats mot terror, kalt Prevent, var i utgangspunktet rettet mot islamsk fundamentalisme. Etter press fra venstrevridde aktivister ble de nødt til å endre på denne strategien, da de ble kritisert for å uproporsjonalt målrette seg mot muslimer.

Siden den gang har myndighetene økt antall Prevent-referranser av ungdommer som risikerer å bli påvirket av såkalt høyreekstremisme. Det har i hovedsak rammet ungdommer som bor i områder hovedsakelig befolket av engelskmenn, og som er kritiske til hijab og støtter det innvandringskritiske partiet UKIP.

Likevel kan det virke som om referanser fra Prevent er noe meningsløse. Den irakiske migranten Ahmed Hassan, gled gjennom deradikaliseringsprogrammet og fikk godkjentstempel av myndighetene kort tid før han plasserte en bombe i Londons undergrunn.

annonse
Reklame

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.