Alex Jones. Foto: Tamir Kalifa/Austin American-Statesman

InfoWars har på kort tid blitt bannlyst fra Apple, Spotify, Facebook og YouTube, etter massivt press fra demokratiske politikere og journalister fra blant annet CNN. Blant de som har presset IT-selskapene er den demokratiske kongressmannen Ted Deutch ledende. Forrige måned avkrevde han i en høring en forklaring fra en representant for Facebook på hvorfor InfoWars ikke hadde blitt fjernet fra plattformen.

annonse

Deutch kalte Alex Jones en «velkjent konspirasjonsteoretiker» som har mobbing som kjennetegn da han ba en representant fra Google om å forklare hvor mange sjanser en kontoinnehaver på YouTube kan få, før kontoen blir slettet. Deretter spurte han representanten om vedkommende syntes at konspirasjonsteorier er et problem, og ba henne forklare hva slags løsninger selskapet så for seg. Nå ser det ut til at YouTube har løst «problemet» ved å fjerne kontoene Deutch ikke likte.

Flere demokratiske kongressrepresentanter avviser at sensur i regi av se store IT-selskapene et et problem , og noen har kalt republikanske bekymringer for nettopp konspirasjonsteorier, samtidig med at de forsvarer IT-gigantenes rett til å sensurere slik det passer dem.

Også flere amerikanske gammelmedier har blandet seg inn. En overskrift i Washington Post forrige måned lød: «Facebook ønsker å kutte ned på feilinformasjon. Så hvorfor gjør de ikke noe med InfoWars?». CNN skal ha vært særlig aggressive, og har ved gjentatte anledninger presset YouTube til å demonetarisere InfoWars, samt å fjerne Alex Jones fra deres plattform.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.