Foto: Wikipedia.

Tidligere redaktør i Stavanger Aftenblad, Sven Egil Omdal, kaller Helge Lurås en «kloakkbestyrer» som er fraværende i Varhaug-drapet, og at Resetts lesere lever i håpet at drapsmannen er farget.

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept i forrige uke i Varhaug i Rogaland. En 17 år gammel mann er siktet i saken, men nekter straffeskyld.

Sven Egil Omdal, som har jobbet både som journalist og redaktør i Stavanger Aftenblad, valgte å gå til angrep på Resett og Helge Lurås etter at hudfargen til den drapsmistenkte ble kjent.

– 17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård er fra Varhaug, er hvit og har norske foreldre. Men på Resett klarer ikke debattantene å gi opp håpet om at han er farget. Kloakkbestyrer Lurås er fraværende, skrev Omdal i en twitter-melding som ble re-tweetet av blant andre Sumaya Jirde Ali.

Dessverre for Omdal viste det seg at Resett som første nettavis allerede hadde skrevet en sak tidligere samme dag der det ble opplyst at gjerningsmannen var etnisk norsk.

Den tidligere redaktøren ble i 2009 tildelt Gullpennen av Riksmålsforbundet, som mente Omdal er «en uredd kommentator som har klare og til dels nådeløse meninger.»

14. juli ble en etnisk norsk 18-åring drept i Vadsø av en asylsøker fra Afghanistan. Omdal har vært fraværende på Twitter når det gjelder denne drapssaken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.