To unger møtes under oppsyn av en voksen. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo
Del saken
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

For noen dager siden meldte Klassekampen at Kristin Clemets Civita ledet klart blant norske tenketanker i antall medieoppslag.

– De siste fire årene har tenketanken Civita mer enn dobbelt så mange siteringer i mediene som konkurrenten Agenda, kunne vi lese gjennom NTB.

Kaia Storvik, som er fungerende leder i Agenda, uttalte at hun ikke er veldig bekymret over de nye siteringstallene.

– Selvfølgelig skulle vi ønske flere medieoppslag, men vi og Civita jobber på forskjellige måter, sa hun.

Agenda søker oppmerksomhet

Hun gikk ikke nærmere inn på hvordan de jobber, men i et innlegg i Dagsavisen indikerer Agendas redaktør Stian Bromark i det minste noe om retorikken og nivået de legger seg på. Han gir sitt eget innlegg tittelen Æddabædda – en maktpsykanalyse.

Dette tankesmidde verket inneholder mange dype analyser:

– Nå påstår jeg ikke at Trump og Erdogan er barn. Det ville vært en fornærmelse mot 99 prosent av verdens jenter og gutter. Men de to statslederne oppfører seg utrolig umodent for tida, skriver redaktør Bromark.

– Enn så lenge har Erdogan og Trump ikke lykkes med annet enn å eskalere konflikten. For Erdogan er naturligvis illsint på grunn av de nyeste sanksjonene og har varslet mottiltak. En opposisjonspolitiker har foreslått at Erdogan konfiskerer Trump Towers i Istanbul – for det er jo mye lurere å ta mannen enn ballen. Og så har vi det gående. Tissen min er større enn din. Faren min er sterkere enn faren din. Æddabædda, fortsetter han.

Vi kan også bli opplyst om at «pompøse Putin sitter i kulissene og gliser stadig bredere.»

Bromark klarer også å få inn en henvisning til «en pose Bamsemums» i sitt innlegg.

Muligens er det spesialskrevet for Dagsavisens tradisjonelle publikum. Bromark jobbet jo i avisen tidligere.

Fra Agendas egne sider kan man lese at:

«Tankesmien Agenda ble stiftet 9. desember 2013 av Trond Mohn og Landsorganisasjonen (LO) i Norge. Trond Mohn eier 60 prosent av aksjene, LO eier 40 prosent.

LO og Trond Mohn finansierer Tankesmien Agenda med henholdsvis fire millioner kroner og tre millioner kroner i tre år fra og med 2013. Tankesmien Agenda skal skaffe midler utover grunnfinansieringen gjennom flere bidragsytere, prosjekter og oppdrag.»

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 40
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]