To unger møtes under oppsyn av en voksen. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo
annonse
annonse

For noen dager siden meldte Klassekampen at Kristin Clemets Civita ledet klart blant norske tenketanker i antall medieoppslag.

– De siste fire årene har tenketanken Civita mer enn dobbelt så mange siteringer i mediene som konkurrenten Agenda, kunne vi lese gjennom NTB.

Kaia Storvik, som er fungerende leder i Agenda, uttalte at hun ikke er veldig bekymret over de nye siteringstallene.

annonse

– Selvfølgelig skulle vi ønske flere medieoppslag, men vi og Civita jobber på forskjellige måter, sa hun.

Agenda søker oppmerksomhet

Hun gikk ikke nærmere inn på hvordan de jobber, men i et innlegg i Dagsavisen indikerer Agendas redaktør Stian Bromark i det minste noe om retorikken og nivået de legger seg på. Han gir sitt eget innlegg tittelen Æddabædda – en maktpsykanalyse.

annonse

Dette tankesmidde verket inneholder mange dype analyser:

– Nå påstår jeg ikke at Trump og Erdogan er barn. Det ville vært en fornærmelse mot 99 prosent av verdens jenter og gutter. Men de to statslederne oppfører seg utrolig umodent for tida, skriver redaktør Bromark.

– Enn så lenge har Erdogan og Trump ikke lykkes med annet enn å eskalere konflikten. For Erdogan er naturligvis illsint på grunn av de nyeste sanksjonene og har varslet mottiltak. En opposisjonspolitiker har foreslått at Erdogan konfiskerer Trump Towers i Istanbul – for det er jo mye lurere å ta mannen enn ballen. Og så har vi det gående. Tissen min er større enn din. Faren min er sterkere enn faren din. Æddabædda, fortsetter han.

Vi kan også bli opplyst om at «pompøse Putin sitter i kulissene og gliser stadig bredere.»

Bromark klarer også å få inn en henvisning til «en pose Bamsemums» i sitt innlegg.

Muligens er det spesialskrevet for Dagsavisens tradisjonelle publikum. Bromark jobbet jo i avisen tidligere.

annonse

Fra Agendas egne sider kan man lese at:

«Tankesmien Agenda ble stiftet 9. desember 2013 av Trond Mohn og Landsorganisasjonen (LO) i Norge. Trond Mohn eier 60 prosent av aksjene, LO eier 40 prosent.

LO og Trond Mohn finansierer Tankesmien Agenda med henholdsvis fire millioner kroner og tre millioner kroner i tre år fra og med 2013. Tankesmien Agenda skal skaffe midler utover grunnfinansieringen gjennom flere bidragsytere, prosjekter og oppdrag.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon