Nytt legemiddel for økt ereksjon. Svensken Jonnie Steffensen holder frem sprøytepistolen som gir ham (i en alder av 64 år) en 4-6 timers ereksjon. Hans kone samtykket ved hans side. Foto: Scanpix
annonse
annonse

De fleste menn vil i løpet av livet oppleve ereksjonssvikt. Ereksjonsproblemer, også kalt erektil dysfunksjon, betyr manglende evne til å oppnå eller opprettholde reisning av penis lenge nok til å kunne gjennomføre et samleie. Det er kilde til stor frustrasjon når ens egen stolthet ikke lenger står i giv akt når det er ønskelig. Det kan også gå utover selvtilliten og i noen tilfeller føre til depresjoner.

Vanlige årsaker til ereksjonssvikt hos unge er nervøsitet og prestasjonsangst. Med alderen synker hormonproduksjonen av testosteron, og på et visst tidspunkt kan dette begynne å påvirke ereksjonen.

Ereksjonsproblemer kan også ha en fysisk årsak, som for eksempel en skade, en sykdom eller hormonforstyrrelser. Diabetes er et eksempel på en sykdom som kan gi ereksjonsproblemer. Andre eksempler kan være sykdommer som påvirker nervesystemet som for eksempel Alzeimer, Parkinson’s, hjerneslag eller multippel sklerose (MS). For mye alkohol er en kjent årsak, men også røyking eller stress kan være avgjørende faktorer.

annonse

Livsstilsendringer som bedre kosthold, vektnedgang eller mer trening, er eksempler på tiltak som kan hjelpe. Hvis dette ikke fungerer, fins det mange gode legemidler på markedet i dag. Noen eksempler er feks sildenafil, tadalafil, avanafil og vardenafil. Disse har vist god effekt for de som har erektil dysfunksjon. Tablettene skal tas mellom en 1/2- til 1 time før du skal ha sex.

Du kan få hodepine, halsbrann eller rødme av tablettene, men det er sjelden at bivirkningene blir av en slik art at du slutter å ta dem. Det er tross alt bedre å rødme med en harding enn med en slapp og ubrukelig en!

Det fins imidlertid en alternativ vei å gå.

annonse

Jørn Kristensen, som er sykepleier på Medical City Sinsenklinikken, sier følgende til livsstilsguide.no:

– Det viktigste rådet vårt er at du går til legen først. Der kan du utredes, og dersom ereksjonsproblemene skyldes en grunnlidelse, kan kanskje denne behandles først. Da kan det hende at du kommer i mål uten å bli satt til behandling for ereksjonssvikt.

Sinsenklinikken var først ut i Norge med et behandlingstilbud som kalles trykkbølgebehandling:

– Vi benytter et spesialutviklet apparat som settes mot penis og stimulerer blodåreveksten slik at du får nye blodkar i vevet. Det sørger for at blodtilførselen blir bedre, sier Kristensen.

Behandlingen gjør ikke vondt, den gjøres uten bedøvelse og gir ingen plager. For best effekt anbefaler de tolv behandlinger.

– Vi har gjennomført 200 behandlinger hos oss og erfaringene er gode. Ved hjelp av trykkbølgebehandlingen og gode samtaler, har mange fått tilbake et tilfredsstillende seksualliv, avslutter Kristensen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon