Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En togtunnel på Ofotbanen i Nordland er overtent, og brannen har også tatt en hytte i nærheten. Det er opprettet en sikkerhetsavstand på 1 kilometer.
Meldingen om brannen kom onsdag formiddag.

Det var lenge snakk om at gassflasker i tunnelen inneholdt den giftige gassen acetyl, og derfor måtte brannmannskapene evakueres. Det skal imidlertid være propan- og oksygenflasker, og mannskapene har startet slukkingen igjen.

– Det er flere av gassflaskene som har sprengt. Det hører med til historien at det er en tretunnel som inneholder kreosot som gir giftig røyk, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Nordland politidistrikt til NTB.

annonse

Tunnelen er 400 meter lang. Sikkerhetsavstanden er 1 kilometer på grunn av gassflaskene som er lagret i tunnelen. Som følge av brannen er all togtrafikken på Ofotbanen mellom Narvik og Rombak. En stund var også E10 stengt for trafikk.

Politiet ber folk i området evakuere seg selv.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon