Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm foran Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

En muslimsk lærervikar fikk ikke fornyet vikariatet sitt ved Ekeberg skole i Oslo, blant annet fordi han nektet å håndhilse på kvinnelige kollegaer. Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er kritisk. Hun mener det er akseptabelt at lærere nekter å håndhilse på kolleger fordi de er kvinner, skriver Vårt Land.

– Selvfølgelig skal man behandle kolleger med respekt, men det er mange måter å gjøre det på. Man kan for eksempel også se i øynene og nikke til personen, i stedet for å håndhilse. Vi må være åpne for at det finnes andre måter, sier Bjurstrøm.

Hanne Bjurstrøm mener at arbeidsgiveren saklig må bevise at mannens overbevisning var et hinder for at han kunne utføre sine oppgaver.

annonse

– Vi kan trekke paralleller til saken på Blidensol sykehjem i Stavanger, der hjemmet nektet pleiere å gå med hijab. Vi kom da veldig tydelig frem til at det ikke påvirket arbeidsoppgavene de gjorde, sier hun til Vårt Land.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse