Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm foran Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 5.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

En muslimsk lærervikar fikk ikke fornyet vikariatet sitt ved Ekeberg skole i Oslo, blant annet fordi han nektet å håndhilse på kvinnelige kollegaer. Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm er kritisk. Hun mener det er akseptabelt at lærere nekter å håndhilse på kolleger fordi de er kvinner, skriver Vårt Land.

– Selvfølgelig skal man behandle kolleger med respekt, men det er mange måter å gjøre det på. Man kan for eksempel også se i øynene og nikke til personen, i stedet for å håndhilse. Vi må være åpne for at det finnes andre måter, sier Bjurstrøm.

Hanne Bjurstrøm mener at arbeidsgiveren saklig må bevise at mannens overbevisning var et hinder for at han kunne utføre sine oppgaver.

– Vi kan trekke paralleller til saken på Blidensol sykehjem i Stavanger, der hjemmet nektet pleiere å gå med hijab. Vi kom da veldig tydelig frem til at det ikke påvirket arbeidsoppgavene de gjorde, sier hun til Vårt Land.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]