Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet har ikke funnet tilstrekkelig bevis for at flere rumenere i Bergen var involvert i menneskehandel og sexsalg. Nå blir saken henlagt.

– Saken kommer til å bli lagt bort på grunn av manglende bevis, opplyser påtaleleder Sylvia Myklebust for organisert kriminalitet ved Vest politidistrikt til NRK.

Det skjer et halvt år etter at elleve rumenere ble arrestert i en storaksjon to steder i Bergen og på Askøy. Fire av dem ble framstilt for varetektsfengsling, men politiet fikk ikke domstolenes medhold i sin begjæring. Blant personene politiet mente var sentrale, var jentas besteforeldre og tante.

annonse

Politiet mistenkte gruppen for å ha brakt en 16 år gammel jente til Norge for å selge sex, men har siden aksjonen i februar ikke klart å underbygge mistanken med beviser.

Det er under etterforskningen verken funnet tilstrekkelig bevis for menneskehandel eller hallikvirksomhet, bekrefter Myklebust.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon