Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet har ikke funnet tilstrekkelig bevis for at flere rumenere i Bergen var involvert i menneskehandel og sexsalg. Nå blir saken henlagt.

annonse

– Saken kommer til å bli lagt bort på grunn av manglende bevis, opplyser påtaleleder Sylvia Myklebust for organisert kriminalitet ved Vest politidistrikt til NRK.

Det skjer et halvt år etter at elleve rumenere ble arrestert i en storaksjon to steder i Bergen og på Askøy. Fire av dem ble framstilt for varetektsfengsling, men politiet fikk ikke domstolenes medhold i sin begjæring. Blant personene politiet mente var sentrale, var jentas besteforeldre og tante.

Politiet mistenkte gruppen for å ha brakt en 16 år gammel jente til Norge for å selge sex, men har siden aksjonen i februar ikke klart å underbygge mistanken med beviser.

Det er under etterforskningen verken funnet tilstrekkelig bevis for menneskehandel eller hallikvirksomhet, bekrefter Myklebust.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.