Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Antirasistisk Senter har kontaktet arrangørene og krevd at Alliansen skal utestenges. Men deres krav har enda ikke blitt etterkommet. Alliansen setter pris på at Arendalsuka ikke lar seg påvirke av Berglund Steen og Antirasistisk Senters metoder, sier leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen til Resett.

– Lysglimt Johansen står på programmet under Arendalsuka, hvor han skal holde en halvtimes appell mot «politisk korrekthet». I arrangementsteksten har han blant annet varslet at han vil gå til krig mot «kulturmarxisme». Han har dermed tatt steget over i et ideologisk landskap som ligger 22. juli svært tett, opplyser Antirasistisk Senter på sin hjemmeside.

– Partileder i Alliansen Hans Jørgen Lysglimt Johansen har nylig gjort det klart at han anser at «landssvikere» skal henrettes. Dette kom bare noen dager etter årets 22. juli-markeringer, forklarer Antirasistisk Senter som siterer noen av Lysglimt Johansens tvitringer:

annonse

«Vi må få opp et inferno av raseri og slå tilbake landssvikerne. Jeg tenker meg et raseri på linje med den franske revolusjonen.»

«Folk er rettmessig forbannet. Rasende. Vi trenger mer raseri, mer hat. Og det kommer.»

«Folket må holde de liberale politikere, pressefolk, aktører personlig ansvarlig når konsekvensene kommer.»

– Enda mer direkte sies det her: «It is treason and the treasonous shall hang», forklarer Antirasistisk Senter.

annonse

Antirasistisk Senter er bekymret for Lysglimt Johansens negative utvikling:

– Antirasistisk Senter har sendt en henvendelse til Arendalsuka, hvor vi har oppfordret til å revurdere Lysglimt Johansens deltagelse. Vi har ikke tidligere merket oss uttalelser fra Lysglimt Johansen med et voldelig innhold.

– Det framstår dermed som om det har vært en ytterligere negativ utvikling i Lysglimt Johansens retorikk etter at Arendalsuka først godkjente Alliansens deltagelse, mener Antirasistisk Senter.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen er ikke enig.

«Rune Berglund Steen mener jeg farer med «farlig tankegods». Til det vil jeg si at det pro-massinnvandring og rasemessig naive og blinde tankegods Steen farer mer er ekstremt mye mer farlig», svarer Hans Jørgen Lysglimt Johansen til Resett.

annonse

Skjermdump av Hans Jørgen Lysglimt Johansen twitter.
Foto: Antirasistisk senter.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon