Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen stiller betingelser til Russlands president Vladimir Putin og mener han må gjøre seg fortjent til en Finnmark-invitasjon.

annonse

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) i Sør-Varanger og stortingsrepresentant Rune Strifeldt (Frp) fra Finnmark har tatt til orde for at Putin skal inviteres til Kirkenes 25. oktober neste år når Øst-Finnmark markerer 75-årsdagen for den sovjetiske frigjøringen.

Forsvarsministeren, som også er fra Finnmark, er ikke like overbevist om at Russlands president fortjener en invitasjon, skriver Klassekampen.

Forholdet mellom Russland og NATO har vært anspent siden i 2014, og Bakke-Jensen (H) er enig med politikerne i Finnmark om at det er behov for avspenning i forholdet mellom Norge og Russland. Men han mener initiativet må ligge hos Putin.

– Norge er et lite land. Vi er ikke litt for folkeretten, vi er helt for folkeretten. Ansvaret for å vise at Russland tar folkeretten på alvor, ligger hos Vladimir Putin, sier han til avisa.

2.122 sovjetiske soldater mistet livet under offensiven som Russland ledet an i frigjøringen.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.