Venner og familie tar farvel med Vibeke Skofterud i Eidsberg kirke torsdag. Skofterud omkom i en vannscooterulykke i Arendal natt til søndag 29. juli. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag vil en lang rekke av personligheter i idretts-Norges ta farvel med Vibeke Skofterud sammen med familie, venner, bekjente og lokalbefolkningen.

Skofteruds begravelse, som vil sprenge kapasiteten i Eidsberg kirke, starter kl. 13.00. NTB og NRK vil være til stede inne i kirken under begravelsen.

Den fungerende prosten Runo Lilleaasen skal forrette sammen med kapellan Magnus Grøvle Vesteraas. Skofterud omkom i en alder av 38 år. Det skjedde i slutten av juli etter en ulykke med vannscooter.

annonse

Det er trykket opp 1500 kirkeprogram på grunn av det ventede oppmøtet. Det er 450 sitteplasser i kirken. Resten kan følge begravelsen på benker foran en storskjerm utendørs.

– Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en så normal og verdig begravelse som mulig. Deler av den skal jo direktesendes på TV og nettet. Det gjør den spesiell. Det viktige er at familie, kjæreste og venner får tatt et verdig farvel med Vibeke, sier Lilleaasen til NTB.

Familie og flere av Skofteruds tidligere landslagsvenninner i langrenn skal bære kisten.

Det blir så minnestund i Eidsberghallen. Den ledes av TV-profilen Carsten Skjelbreid.

annonse

Det er lagt ut tre kondolanseprotokoller i Østfold i forbindelse med Skofteruds død. Lilleaasen oppfordrer også til at familien og kjæreste får SMS og mail med støtteerklæringer.

– Send det gjerne utover høsten. Da trenger de det. Torsdag vil det ikke være mulig for dem å snakke med og takke alle frammøtte, sier Lilleaasen.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon