Vibeke Skofteruds kjæreste, Marit Stenshorne, taler under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke torsdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kjæresten til Vibeke Skofterud, Marit Stenshorne, talte under begravelsen i Eidsberg kirke torsdag. – Takk for at jeg fikk lov til å elske deg, sa Stenshorne.

– Vibeke er det mest levende mennesket jeg har møtt. Hun kom inn i livet mitt som en virvelvind og tok meg med storm. Et herlig kaos med masse latter, leting etter bilnøkler og bankkort som var borte. Kunnskap, omsorg, kjærlighet og takknemlighet, sa kjæresten Marit Stenshorne i sin tale i kirken.

Hun var tydelig preget.

annonse

– Vibeke var så mye av alt. Vi hadde så mange opplevelser og reiser sammen. Du elsket Tromøy og sjøen. Vi gledet oss vilt til ferien som vi så vidt rakk å starte. Men det vi likte aller best var hverdagen. En omelett om morgenen, en joggetur på skauen eller å ligge på sofaen og se på serier, sa hun.

– Vi to skulle bli gårdskjerringer og leve livet sammen for alltid. Vibeke, du er min kjærlighet, du gjorde meg lykkelig. Takk for at jeg fikk lov til å elske deg.

Skofteruds eldre bror Tormod holdt også tale.

– Jeg minnes samtalene, galskapen og lidenskapen. Du utfordret meg til å være den jeg er. Jeg minnes stolthet og stahet. Hun sto for alt hun sa. Takk for alt du ga meg, Vibeke, sa han.

annonse

Moren, Kristin Westbye, leste et dikt.

Fungerende prost Runo Lilleaasen forretter i begravelsen sammen med kapellan Magnus Grøvle Vesteraas.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon