Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) sier det var gode grunner til at han ikke varslet statsminister Erna Solberg om Iran-reisen, men vil ikke kommentere hva disse grunnene er. Foto: Åsa Holmberg / NTB scanpix
Del

Fiskeriminister Per Sandberg sier han hadde gode grunner til å ikke på forhånd varsle Erna Solberg om Iran-reisen, men nekter å svare på hva disse grunnene er.

annonse

– Jeg angrer selvfølgelig, og det har jeg beklaget, på at jeg ikke varslet. Og at jeg tok med meg telefonen har jeg beklaget. Og så skal jeg ikke gå inn på hvilke vurderinger jeg gjorde for at jeg valgte å ikke varsle, og at jeg valgte å ta med mobiltelefonen, sier Sandberg (Frp) ifølgeVG.

Han møtte torsdag pressen i Mandal, der han har besøkt Sjømatfestivalen.

Forlot journalistene

Da Sandberg ble spurt om hvilke grunner han hadde til å ikke varsle Solberg på forhånd, forlot Sandberg gruppen av journalister, som på forhånd hadde fått beskjed om at de bare fikk stille ett spørsmål hver.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Det gikk to dager fra Sandberg ankom Iran, til han 24. juli varslet Statsministerens kontor om reisen. Dagen før hadde han varslet sitt eget embetsverk i Nærings- og fiskeridepartementet.

Ifølge VGs opplysninger har Sandberg allerede gjennomført en sikkerhetssamtale med PST tidligere denne uken, men Sandberg selv vil ikke bekrefte noe møte.

– Mine møter og brifer med PST kommenterer jeg ikke, sier han.

Deltok i feiringen av Irans nasjonaldag

Aftenposten skrev onsdag at Sandberg også var til stede som statsråd under den iranske ambassadens feiring av Irans nasjonaldag i februar.

På spørsmål fra avisen i Mandal torsdag om hvorfor han deltok på feiringen svarer Sandberg følgende:

annonse

– Som stortingsrepresentant og statsråd får du invitasjon fra nesten samtlige ambassader.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører