Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En utenlandsk mann i slutten av 20-årene ble i april dømt i Salten tingrett for å ha voldtatt en 14 år gammel gutt i Bodø. Den dømte mannen anket dommen, og denne uken startet ankesaken i Hålogaland lagmannsrett, skriver Avisa Nordland.

Dommen ble offentliggjort torsdag. Mannen ble idømt et års fengselsstraff, men siden han har sittet varetektsfengslet, er straffen allerede utholdt i sin helhet. Dette betyr at mannen går fri, allerede nå.

Mannen ble for øvrig dømt av lagmannsretten til å betale en oppreisning til fornærmede på 110 000 kroner.

annonse

Da saken først kom opp i Salten tingrett ble mannen dømt til fengsel i fire år og seks måneder, samt å betale en oppreisning til fornærmede på 175 000 kroner. Således har anken vært fordelaktig for den dømte voldtektsmannen.

– Lagmannsretten kom fram til at mannen har voldtatt gutten, men at han har gjort det grovt uaktsomt. Derfor får han kun ett år i fengsel, sier mannens forsvarer Tor Haug til Avisa Nordland.

Han forteller at den dømte nå er lettet over å være sluppet fri.

– Han ble veldig glad og er godt fornøyd med å slippe ut nå.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon