Boris Johnson på vei til Downing Street i London, 26. juni, 2018. Foto: REUTERS/Toby Melville/File Photo
Del saken
 • 163
 •  
 •  
 •  
 •  

Høytstående tillitsvalgte i Det konservative partiet i Storbritannia har sagt til The Telegraph at landets tidligere utenriksminister og eksordfører i London, Boris Johnson, kan bli suspendert fra partiet. Dette fordi han skal ha sammenligner nikabkledde kvinner med «postkasser» og «ranere».

De tillitsvalgte opplyser at Johnson kan bli sendt på et «mangfoldskurs» dersom en formell utredning finner at han har brutt med partiets retningslinjer. Igangsettelsen av utredningen har forarget mange av Johnsons støttespillere, som særlig kritiserer partiformann Brandon Lewis.

Lewis, som drev kampanje for at Storbritannia skulle forbli i EU, er blitt beskyldt for å forsøke å hindre Boris Johnson i å ta over som partileder og statsminister etter Theresa May.

– Dette er et eget mål for Brandon Lewis. For enhver som er objektiv, ser det ut som et rått og uprinsipielt forsøkt på å spenne ben på favoritten til å overta etter Theresa May, sier en av de tillitsvalgte i Tory-partiet til The Telegraph.

– Det ville være perverst og bisart om partiet startet en formell utredning, sier parlamentsrepresentant Conor Burns, en annen alliert av Johnson.

Burns mener at «frihetens parti» ikke kan være bekjent av slik sanksjonering av meningsytringer.

Johnsons kommentarer blir nå vurdert av en «utredningsoffiser», som kan avfeie dem som trivielle. Kilder i partiet mener imidlertid at det mest sannsynlige er at Johnson vil bli referert til et panel for videre vurdering. Johnson kan unngå videre sanksjoner, og bli sendt på såkalt trening eller kurs i «mangfold».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 163
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]