Boris Johnson på vei til Downing Street i London, 26. juni, 2018. Foto: REUTERS/Toby Melville/File Photo
annonse

Høytstående tillitsvalgte i Det konservative partiet i Storbritannia har sagt til The Telegraph at landets tidligere utenriksminister og eksordfører i London, Boris Johnson, kan bli suspendert fra partiet. Dette fordi han skal ha sammenligner nikabkledde kvinner med «postkasser» og «ranere».

annonse

De tillitsvalgte opplyser at Johnson kan bli sendt på et «mangfoldskurs» dersom en formell utredning finner at han har brutt med partiets retningslinjer. Igangsettelsen av utredningen har forarget mange av Johnsons støttespillere, som særlig kritiserer partiformann Brandon Lewis.

annonse

Lewis, som drev kampanje for at Storbritannia skulle forbli i EU, er blitt beskyldt for å forsøke å hindre Boris Johnson i å ta over som partileder og statsminister etter Theresa May.

– Dette er et eget mål for Brandon Lewis. For enhver som er objektiv, ser det ut som et rått og uprinsipielt forsøkt på å spenne ben på favoritten til å overta etter Theresa May, sier en av de tillitsvalgte i Tory-partiet til The Telegraph.

annonse
annonse

– Det ville være perverst og bisart om partiet startet en formell utredning, sier parlamentsrepresentant Conor Burns, en annen alliert av Johnson.

Burns mener at «frihetens parti» ikke kan være bekjent av slik sanksjonering av meningsytringer.

Johnsons kommentarer blir nå vurdert av en «utredningsoffiser», som kan avfeie dem som trivielle. Kilder i partiet mener imidlertid at det mest sannsynlige er at Johnson vil bli referert til et panel for videre vurdering. Johnson kan unngå videre sanksjoner, og bli sendt på såkalt trening eller kurs i «mangfold».

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.