Det er etablissementet som er radikalisert

28
Del saken
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  

Muslimske Majid Nawaz er leder av tenketanken Quilliam, regnet for å være en viktig stemme i England som promoterer en sekulær tolkning av islam og jobber mot alle former for ekstremisme. I sin siste video sier han at Tommy Robinson radikaliserer arbeiderklassen i Storbritannia. Ingenting kunne vært mer feil.

Qulliam står for åpenhet omkring gjengvoldtektene

Jeg har dyp respekt for måten Majid Nawaz snakker åpent om de organiserte gjengvoldtektene av unge jenter som skjer over hele England. Etter at han fikk kunnskap om disse forbrytelsene legger han ikke skjul på at det hovedsaklig er muslimske menn fra samme bakgrunn som han selv som begår dem, og at medier og myndigheter har sviktet ofrene ved å dekke over overgrepene.

Ytringsfrihet vs. radikalisme

Når Majid Nawaz er bekymret for radikalisering av arbeiderklassen, overser han at arbeiderklassen har sluttet seg til Tommy Robinson fordi han ikke er radikal, men benytter seg av demokratiske, ikke-voldelige verktøy for å sikre ytringsfrihet for alle, inkludert meningsmotstandere. Organisasjoner som EDL og PEGIDA forblir marginale, eller dør ut, av mangel på tiltrekningskraft til den radikale tilnærmingen de promoterer.

Tommy Robinsons produkt

Middelklassen, også kalt arbeiderklassen er i et overveldende flertall i de fleste vestlige samfunn. En næringsdrivende som lykkes i å komme opp med et produkt som appellerer til disse massene, har skutt gullfuglen. Tommy Robinsons produkt er først og fremst informasjonen om at sosialarbeidere og andre som jobber tett opp mot unge tenåringsjenter knebles av myndighetene når de forsøker å beskytte dem mot grooming og gjengvoldtekt.

Arbeiderklassen går på jobb, betaler sin skatt og gjør ikke stort mer av seg så lenge de vet at deres ledere gjør sin plikt ved å ivareta deres frihet og trygghet. Tommy Robinson forteller dem at det ikke skjer, og da våkner de, især når det er de minste og svakeste som blir direkte skadelidende.

For mye ytringsfrihet

Etablissementet og deres medier i hele Vest-Europa jobber ut fra narrativet om at det er for mye ytringsfrihet som har skapt bevegelsen rundt Tommy Robinson. De forsøker å stoppe tilstrømmingen ved å brennmerke folk og lage regler og lover mot ytringsfrihet. De går så langt som å fengsle folk som benytter sin rett til å tale fritt. De er ute av stand til å se at det er for mye sensur fra deres side som er grunnen til at massene våkner, en sensur som har resultert i forferdelige forbrytelser mot tusener av unge og vergeløse. Det er etablissementet som er radikalisert. Ikke arbeiderklassen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]