Rauma 20171006. Veslemannen beveger seg rundt 10 cm i døgnet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

Det er akselererende hastighet i øvre område av Veslemannen, og det har gått flere småras i fjellpartiet fredag kveld. Farenivået er hevet til rødt.

annonse

NVE satte fredag farenivået for Veslemannen opp ett hakk, fra oransje til rødt. Politiet har evakuert området under fjellet, og Raumabanen er stanset.

Mens det er jevn hastighet i det nedre området av Veslemannen, er det akselererende hastighet i det øvre området.

– Hastigheten i det øvre området tilsvarer i øyeblikket 20–25 centimeter per døgn. Den siste timen er det registrert flere mindre skred i området. Det har kommet 14 millimeter nedbør de siste 6 timene, og 21 millimeter det siste døgnet, opplyser NVE klokka 22 fredag kveld.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

NVE fortsetter kontinuerlig overvåking, og en ny rapport er ventet klokka 10 lørdag formiddag, samtidig med en pressekonferanse om situasjonen i Rauma.

I en pressemelding skriver politimesteren i Møre og Romsdal at det er innført ferdsels- og oppholdsforbud under Veslemannen, og Raumabanen ble stengt.

– Beboere på gårdsbrukene Lyngheim og Rønningen i Rauma kommune er besluttet evakuert. Eierne av fritidsboliger på vestsiden av elva Rauma mellom Rønningen og Skjervaholen er varslet om beslutningen. Det innføres samtidig stopp i all togtrafikk på Raumabanen forbi det utsatte området, skriver politimesteren.

Det legges til at beslutningen er i samsvar med beredskapsplanen for Rauma kommune.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Fjellpartiet reagerer ifølge NVE hurtig med økning i bevegelse ved mye nedbør og snøsmelting.

annonse

(©NTB)

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører