Rauma 20171006. Veslemannen beveger seg rundt 10 cm i døgnet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det er akselererende hastighet i øvre område av Veslemannen, og det har gått flere småras i fjellpartiet fredag kveld. Farenivået er hevet til rødt.

NVE satte fredag farenivået for Veslemannen opp ett hakk, fra oransje til rødt. Politiet har evakuert området under fjellet, og Raumabanen er stanset.

Mens det er jevn hastighet i det nedre området av Veslemannen, er det akselererende hastighet i det øvre området.

– Hastigheten i det øvre området tilsvarer i øyeblikket 20–25 centimeter per døgn. Den siste timen er det registrert flere mindre skred i området. Det har kommet 14 millimeter nedbør de siste 6 timene, og 21 millimeter det siste døgnet, opplyser NVE klokka 22 fredag kveld.

NVE fortsetter kontinuerlig overvåking, og en ny rapport er ventet klokka 10 lørdag formiddag, samtidig med en pressekonferanse om situasjonen i Rauma.

I en pressemelding skriver politimesteren i Møre og Romsdal at det er innført ferdsels- og oppholdsforbud under Veslemannen, og Raumabanen ble stengt.

– Beboere på gårdsbrukene Lyngheim og Rønningen i Rauma kommune er besluttet evakuert. Eierne av fritidsboliger på vestsiden av elva Rauma mellom Rønningen og Skjervaholen er varslet om beslutningen. Det innføres samtidig stopp i all togtrafikk på Raumabanen forbi det utsatte området, skriver politimesteren.

Det legges til at beslutningen er i samsvar med beredskapsplanen for Rauma kommune.

Veslemannen er et relativt lite, men svært aktivt parti av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Fjellpartiet reagerer ifølge NVE hurtig med økning i bevegelse ved mye nedbør og snøsmelting.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]