PrideFoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 • 417
 •  
 •  
 •  
 •  

Under en demonstrasjon som SIAN (Stopp Islamiseringen Av Norge) nylig avholdt i Bergen, ble det avdekket at motdemonstranter viftet med «regnbueflagget» mot SIAN.  I kommentarfeltet til en artikkel om saken her på Resett ble det behørig kommentert av leserne at enkelte homofile ikke forstår sitt eget beste.

Resett kontaktet FRI, Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, med fire enkle spørsmål  for å få deres syn på følgende:

 1. Flere av våre lesere har reagert på at det under en aksjon som SIAN holdt i Bergen nylig var der satt opp en motdemonstrasjon hvor en del av motdemonstrantene brukte regnbueflagget.  Var dette noe som var sanksjonert av FRI?

2. Mener FRI det ok å bruke regnbueflagget til politiske markeringer ala den nevnt over?

3. Har FRI noen dialog med de muslimske organisasjonene i Norge?

4. Har FRI noe offisielt syn på islam som religion?

Svaret fra FRI var høflig avvisende med disse ordene: «Vi sitter opp til skuldrene med henvendelser etter ferien, og har ikke tid til å gi ordentlige kommentar på dette nå». 

Jaja, da så!

Islamske syn på homofili

I en kronikk i Adresseavisen skriver den iranskfødte advokaten Farhad Shariati om sin oppvekst i Iran. Han er prisverdig ærlig:

– På skolen ble vi fortalt at homoseksualitet var en alvorlig synd og trussel mot islam. Jeg trodde på alt som ble fortalt meg, og tok med meg slike tanker til Norge da jeg flyttet hit i 1996. Naturlig nok var jeg svært skeptisk, da jeg fikk høre at en person var homofil. Jeg synes at de var ekle, fæle og heslige. Å omgås dem var en forkastelig tanke.

Jeg har selv reist og bodd i muslimske land. Min erfaring er at noen ser på andre seksuelle preferanser enn heterofili som en smittsom sykdom, psykisk lidelse eller andre åndelige uhumskheter som den muslimske Ibliss (muslimenes djevelen) kan påføre en stakkars muslim i svake øyeblikk. Mange muslimer tror at for eksempel homofile enten er eller kan bli «djinner» som da Ibliss hær består av.

Avhengig av hvor, hva og hvilken imam som i dogmatisk stil har forkynt og forklart hans egen tolkning av koranen, som oftest til analfabeter eller tilhørere uten kunnskap til arabisk, er det nok vanskelig for muslimer å forholde seg til homofili når synet som presenteres ofte er middelaldersk tøv uten forankring i vitenskap. Hvordan dette oppleves for en muslimsk homofil kan neppe forståes av noen.

Politiske korrekte homser i FRI

Etter å ha kikket litt bak det høflige svaret og avslaget vi fikk på vår henvendelse om islam og seksuelt mangfold, er det ikke fritt for at vi aner at det politisk korrekte Norge har gjort sitt inntog også hos FRI. Det er også mulig at her er andre politiske undertoner som spiller inn. De fleste ville nok gripe til muligheten og gi sitt syn på antatt viktige spørsmål. Kanskje det hadde vært annerledes hvis vi var NRK?

Hva angår islam og islamiseringen av Norge er det forbausende stille fra organisasjoner som representerer og forsvarer seksuelt mangfold. Hvor er frimodigheten som vi så under Pride?

Med tanke på svaret fra FRI til Resett, så håper vi de får ordnet seg før det er ferie igjen. Juleferie altså.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 417
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]