Foto: AP Photo/Ronald Zak
Del

I de første seks månedene av 2018 har den generelle kriminaliteten i Østerrike falt, under forbundskansler Sebastian Kurz’ nasjonalkonservative koalisjonsregjering. På tross av dette er nesten halvparten av alle mistenkte i Østerrike utlendinger. I hovedstaden Wien er over halvparten av de mistenkte for kriminalitet utlendinger. Dette rapporterer Kronen Zeitung.

annonse

Utlendinger utgjør hele 40 prosent av alle mistenkte i Østerrike generelt, og hele 51,4 prosent i landets hovedstad.Til sammenligning har 29 prosent av Wiens befolkning utenlandsk statsborgerskap.

Samtidig med at kriminaliteten for øvrig har gått noe tilbake, ser man en økning i visse former for kriminalitet, for eksempel voldtekt.

I de første seks månedene i 2017 ble det rapportert 261 voldtekter, og i samme periode i år hadde dette tallet økt til 374 hendelser. Dette tilsvarer en økning på 43,3 prosent.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Tidligere i år la Østerrikes innenriksminister Herbert Kickl frem tall som viste en økning i antall seksuelle overgrep og voldtekter i 2017. Afghanske statsborgere var den største innvandrergruppen blant de mistenkte.

I 2016 økte antallet seksuelle overgrep utført av migranter med hele 133 prosent.

Økende knivvold bekymrer også østerriksk politi, som advarer mot at knivstikkinger, særlig i forbindelse med etniske konflikter, blir alt vanligere.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører