OSLO 20070508: Den iranske utenriksministeren, Manouchehr Mottaki, møtte utenriksminister Jonas Gahr Støre i Utenriksdepartementet i 2007. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
Del saken
 • 11.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

I 2011 avslørte TV 2 at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde hatt hemmelige samtaler med terror-organisasjonen Hamas. Nå angriper samme mann fiskeriminister Per Sandberg for sin ferietur til Iran.

– Jeg kan ikke se at en norsk statsråd har gjort det før, fortalte Jonas Gahr Støre om Per Sanbergs ferietur til Iran i Politisk kvarter på NRK tidligere i dag.

Sandberg (Frp) har fastholdt at han ikke besøkte Iran som statsråd, men som privatperson på ferie. Støre hevder Sandberg gir et politisk signal med sin reise til Midtøsten.

– Den iranske ambassaden i Norge har meldt tilbake at de har fått en stor fisk på kroken når de får en norsk statsråd til å komme og feire revolusjonen. For det er helt uvanlig. Det må tolkes som at man her gir et politisk signal, mener Støre.

– Fei for egen dør, Støre!

Arbeiderpartilederen ble i 2006 sterkt kritisert av USA og flere EU-land da han som utenriksminister sendte statsekretær Raymond Johansen på solotur til Iran, i et håp om at Norge skulle spille en slags diplomatisk rolle.

Året etter skal den daværende utenriksministeren hatt en hemmelig dialog med terror-organisasjonen Hamas, som igjen førte til massiv kritikk fra USA og EU.

Støre uttalte først at han aldri hadde hatt samtaler med Hamas, men etter å ha blitt konfrontert av TV 2 måtte Arbeiderparti-politikeren til slutt innrømme sine samtaler med terror-organisasjonen.

Se reportasjen her:

På sosiale medier ber folk Støre feie for egen dør før han kritiserer Per Sandberg.

– Støre anklager Per sandeberg for å ha feiret iran feiring med sin dame ,men du STØRE glemmer hvilken forbindelser du selv ble færsket med dine hemmelige samtaler med MUSLIMSKE terroristene HAMAS ! Fei for din egen dør STØRE, skriver en person på Facebook.

En annen er oppgitt over norske topp-politikere.

– Støre lefler med Hamas og islam, Erna feirer id og Sanberg feirer Iransk revolusjon, hva pokker er det de driver med, skriver mannen.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 11.1K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]