Illustrasjonsbilde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Del

Værsituasjonen skaper varierte problemer rundt i landet fredag. I Midt-Norge er det varslet skredfare, mens i sør blir ferger kansellert på grunn av høy vind.

annonse

– Vinden har begynt å øke sør på kysten ved Lindesnes. Den kommer til å gradvis øke nordover og vil nå Oslofjorden i løpet ettermiddagen, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed ved Meteorologisk institutt til NTB.

Meteorologen advarer folk på fjellet og sier vindkastene vil være vesentlig sterkere der. I lavlandet er vinden så sterk at folk burde sikre løse gjenstander.

– Ting som er løst og stort, slik som telt, må sikres, ellers kan de fly bort. Småbåter kan også få problemer, sier Ovhed.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Sør i landet har flere fergeselskaper kansellert flere avganger fredag som følge av vinden. Blant annet har Fjordline kansellert avgangen fra Kristiansand klokka 13.30 og returavgangen fra Hirtshals klokka 17.00. Color Line har på sin side kansellert flere avganger mellom Sandefjord og Strømstad og mellom Kristiansand og Hirtshals.

Fredag morgen sendte Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) ut et varsel om jord- og flomskredfare for Midt-Norge og indre strøk i Sør-Norge.

Årsaken til varselet skal være et intenst lavtrykk som beveger seg nordover. Det er ventet opp mot 50–70 millimeter enkelte steder.

(©NTB)

[email protected]

annonse
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører