Illustrasjonsbilde. Foto: AP / Al-hadji Kudra Maliro / NTB scanpix
annonse
annonse

Et angrep mot den ebolarammede regionen Beni i Kongo vanskeliggjør helsearbeidernes vaksinasjonstiltak. Sju personer ble drept i angrepet, ifølge tjenestemenn.

Angrepet skjedde natt til lørdag i Mayi-Moya i Beni-regionen i Kongo, og ble trolig utført av opprørere fra den militante gruppen Allied Democratic Forces (AFD), ifølge leder i Beni, Donat Kibwana.

Han sier lokalbefolkningen flyktet etter angrepet, noe som vanskeliggjør helsearbeidernes forsøk på å begrense omfanget av sykdommen.

annonse

Det ble 1. august kunngjort et nytt ebolautbrudd i Kongo, bare en drøy uke etter at myndighetene hadde erklært at utbruddet i provinsen Equateur nordvest i landet var over. Onsdag startet vaksineringen av helsepersonell og innbyggere i Beni og Mangina.

Angrepet skjedde mens leder Tedros Adhanom Ghebreyesus for Verdens helseorganisasjon er på besøk i regionen for å overvære vaksineringen.

Siden utbruddet ble kunngjort er 11 personer bekreftet døde som følge av sykdommen, alle i Beni-regionen som ligger i provinsen Nord-Kivu.

annonse

WHO har tidligere uttrykt bekymring for sikkerhetssituasjonen i området som nå er berørt. Helsemyndighetene i Kongo har advart om at vaksinasjonsplanene for Nord-Kivu vanskeliggjøres av tilstedeværelsen av svært mange militante grupperinger. Den nordøstlige regionen grenser til Uganda og Rwanda og er rik på mineraler.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon