Jakob og Henrik Ingebrigtsen løp finale på 5000 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin lørdag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Med storebror Henrik nærmest seg på resultatlista smakte EM-gullet på 5000 meter ekstra godt for Jakob Ingebrigtsen (17).

Lørdag tok unggutten sitt andre EM-gull på like mange dager da han løp inn til seier på 5000-meteren i Berlin. Storebror Henrik tok sølvet.

– Dette betyr mye, men det er noe ekstra å ha med storebroren sin på plassen bak, sa gullvinneren etter at de umiddelbare jubelscenene hadde lagt seg.

annonse

Fredag løp Jakob Ingebrigtsen inn til et sensasjonelt gull på 1500-meteren. 17-åringen ble med det den yngste gullvinneren på herresiden i et friidretts-EM noen gang.

Lørdag fulgte han opp med en ny oppvisning på 5000 meter. Unggutten kom alene til mål og kunne koste på seg å hilse til publikum før målstreken.

Knuste alle

Oppgaven løste han med den største selvfølgelighet og gjorde mye av drajobben selv underveis.

– Jeg er sikker på meg selv. Jeg vet hvor god formen er og vet hva jeg er i stand til. Jeg følte meg sterk, og da var det bare å øke farten gradvis. På slutten hadde ikke de andre mye å stille opp med, smilte han.

annonse

Over målstreken så han nærmest uanfektet ut, men gullgutten avviste at han hadde mer krefter igjen.

– Du må ta ut alt. Jeg satte jo personlig rekord i et mesterskapsløp. Det er stort, sa 17-åringen etter å ha blitt klokket inn til 13.17,06.

Han fikk samtidig ikke vist kapasiteten sin på 5000 meter.

– Hvis jeg får et løp der det går jevnt underveis, kan jeg løpe veldig mye fortere, sa han.

Mye krefter

Underveis i lørdagens gulløp gjorde han forsøk på å få en slags «high five» av storebror Henrik.

annonse

– Jeg følte meg veldig sterk, og det har jo litt med psyken å gjøre. På det tidspunktet i løpet er det fort å tenke litt negativt. Da er det bare å skjerpe seg og tenke at dette skal vi vinne uansett. Ingen skal slå oss.

Fra sidelinjen fulgte en stolt pappa og trener Gjert det hele med et smil om munnen.

– Fantastisk. Henrik tar medalje i sitt fjerde mesterskap på rad. Det er drøyt. Jakob tar to gull i et seniormesterskap, fastslo han.

Store forventninger

Etter fredagens superløp mente både storebror Henrik og pappa Gjert at 17 år gamle Jakob var minst like god på 5000 meter. Det skapte naturlig nok forventninger foran lørdagens løp.

Gullvinneren fra 1500-meteren var samtidig gjennom et hektisk program i tidene etter fredagens triumf. Det var dermed knyttet stor spenning til i hvilken grad det tappet unggutten for krefter.

Unggutten så helt uanfektet ut.

Topp form

Henrik Ingebrigtsen kom til lørdagens finale med Europas beste tid på 5000 meter. Den ble satt helt tilbake i april, og de siste løpene på distansene til storebror Ingebrigtsen var ikke av samme gode merke.

Lørdag viste han seg likevel fra sin beste side.

annonse

Etter målgang ventet en ellevill seiersrunde med det norske flagget på Olympiastadion i den tyske hovedstaden. På tribunen sto familie og venner og jublet brødrene fram.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon