Illustrasjonsbilde av flyktninger i Middelhavet. Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Den sveitsiske avisen Basler Zeitung skriver at massemigrasjon fra ikke-vestlige land gjør det mulig for kriminelle gjenger å etablere i Europa, sammen med islamistiske ekstremister. Det har lenge vært kjent at langt de fleste afrikanske og asiatiske migranter til Europa ikke er krigsflyktning, men økonomiske migranter. Innvandringen fra ikke-vestlige land har bragt med seg en uforholdsmessig stor andel sosialklienter.

annonse

Samtidig er det ikke det fattigste som kommer, snarere medlemmer av Afrikas fremvoksende middelklasse som har ressurser til å ta seg hit, ved hjelp av menneskesmuglere. Slik etablerer ikke-vestlige kriminelle nettverk i Europa, i samarbeid med islamister.

Nylig rapporterte italienske Giornale om en blodig kamp mellom rivaliserende nigerianske gjenger i Ferrara. I tre dager sloss nigerianerne mot hverandre bevæpnede med øks, macheter og pistoler. Franske L’Obs rapporterer dessuten at badebyen Castel Volturno, der 20 000 av byens 30 000 innbyggere er migranter, i praksis er kontrollert av nigerianske gjenger.

De nigerianske gjengene kontrollerer kokainhandelen, og har etablert seg i Italia, som i tillegg har sin egen innfødte mafia. Den nigerianske mafiaen, kjent som «den svarte øksen» er den mest hensynsløse i verden, skal vi tro den italienske kriminologen Aleksandro Meluzzo.

Over hele det vestlige Europa eksisterer slike utenforskapsområder. Noen er nær sagt lovløse, andre er preget av høyt misbruk av offentlige velferdsordninger. Basler Zeitung skriver at Europa kun kan frelse seg selv dersom de enkelte land gjenvinner kontrollen over egen migrasjonspolitikk.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.