Oslo 22. juni, 2018. Torgeir Knag Fylkesnes i SV har reist fra Tromsø til Oslo for å lese et hemmelig dokument på Stortinget i forbindelse med luftambulansesaken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Det begynner å bli ganske åpenbart at Per Sandberg (Frp) ikke er skikket til å være statsråd, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes.

annonse

Den lite flatterende karakteristikken kommer fram i et intervju med Dagsavisen , der heller ikke statsminister Erna Solberg (H) får noe særlig godt skussmål.

annonse

– Jeg synes det er spinnvilt at denne situasjonskomedien med sikkerhetspolitisk alvor har fått lov til å utspille seg i Erna Solbergs regjering siden mai. Jeg vet ikke lenger hvem som har håndtert denne saken verst, Sandbergs sammenblanding av privatliv og regjering, eller regjeringssjefen som har visst om det hele siden mai.

Disse ordene kommer altså fra SVs mann i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité søndag. Mandag skal statsministeren svare på spørsmålene som har kommet i kjølvannet av Sandbergs Iran-ferie med kjæresten, norsk-iranske Bahareh Letnes.

annonse
annonse

Men selv om Fylkesnes mener Sandberg er uskikket til jobben, er han foreløpig ikke rede til å kreve statsrådens avgang.

– Jeg synes det begynner å bli ganske åpenbart at han ikke er skikket til å være statsråd når han opptrer slik, men vi må ha mest mulig svar før vi kan endelig konkludere. Han ligger dårlig an, spørsmålet er om det er flere enn ham, sier Fylkesnes.

Sandberg ønsket ikke å stille til intervju med avisen søndag kveld.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.