Oslo 22. juni, 2018. Torgeir Knag Fylkesnes i SV har reist fra Tromsø til Oslo for å lese et hemmelig dokument på Stortinget i forbindelse med luftambulansesaken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det begynner å bli ganske åpenbart at Per Sandberg (Frp) ikke er skikket til å være statsråd, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes.

Den lite flatterende karakteristikken kommer fram i et intervju med Dagsavisen , der heller ikke statsminister Erna Solberg (H) får noe særlig godt skussmål.

– Jeg synes det er spinnvilt at denne situasjonskomedien med sikkerhetspolitisk alvor har fått lov til å utspille seg i Erna Solbergs regjering siden mai. Jeg vet ikke lenger hvem som har håndtert denne saken verst, Sandbergs sammenblanding av privatliv og regjering, eller regjeringssjefen som har visst om det hele siden mai.

Disse ordene kommer altså fra SVs mann i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité søndag. Mandag skal statsministeren svare på spørsmålene som har kommet i kjølvannet av Sandbergs Iran-ferie med kjæresten, norsk-iranske Bahareh Letnes.

Men selv om Fylkesnes mener Sandberg er uskikket til jobben, er han foreløpig ikke rede til å kreve statsrådens avgang.

– Jeg synes det begynner å bli ganske åpenbart at han ikke er skikket til å være statsråd når han opptrer slik, men vi må ha mest mulig svar før vi kan endelig konkludere. Han ligger dårlig an, spørsmålet er om det er flere enn ham, sier Fylkesnes.

Sandberg ønsket ikke å stille til intervju med avisen søndag kveld.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]