Genève, Sveits. Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Onsdag morgen forrige uke ble fem kvinner i alderen 22 til 33 år grovt mishandlet ved Petite Palace i Genève i Sveits, av fem eller seks innvandrermenn. To av kvinnene ble alvorlig skadet, mens en falt i koma. Tilstanden for de tre karakteriseres som kritisk. Dette rapporterer den sveitsiske avisen Blick.

annonse

Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, og vitner skal ha observert dem stikke av en bli med franske skilter. Det søkes etter gjerningsmennene, og myndighetene i Genève har dessuten tatt kontakt med franske autoriteter i Annecy for assistanse.

En Genève-kvinne som observerte noen av gjerningsmennene før angrepet, estimerer at mennene var i alderen 20 til 22 år, og at de så ut til å ha røtter i Nord-Afrika. Kvinnen skal også såvidt ha snakket med en av dem.

– Han kom i alle fall ikke fra Genève, sier hun.

Andre vitner beskriver scenen de ble vitner til da de ankom stedet det brutale angrepet fant sted.

– Da vi ankom så vi to kvinner liggende på bakken, en av dem i en dam av blod, forteller en.

Angrepet skal ha begynt med at kun en av mennene gikk løs på en kvinne. Da de andre kvinnene kom henne til unnsetning, grep også de andre mennene inn og mishandlet kvinnegruppen. Kvinnene ble utsatte for slag og spark, også mot hodet, selv når de lå på bakken.

Den grove mishandlingen har rystet det sveitsiske folk. Søndag samlet det seg mange mennesker i noen av Sveits’ største byer, Zürich, Lausanne, Basel og hovedstaden Bern, for å demonstrere mot mishandling av kvinner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.