Den nye fiskeriministeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittsparti-veteranen Harald Tom Nesvik (52) tar over etter Per Sandberg som fiskeriminister, ifølge Fiskeribladet Fiskaren og VG.

Fiskeribladet skriver at tidligere parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Fremskrittspartiet blir ny fiskeriminister i Solberg-regjeringen. Han var mandag formiddag på vei til Oslo, skriver Fiskeribladet.

Kilder VG har snakket med, sier Nesvik kommer til å bli utnevnt til fiskeriminister i et ekstraordinært statsråd mandag formiddag.

annonse

Han skal også ha vært aktuell som statsråd tidligere, men hensynet til representasjon fra forskjellige distrikter gjorde det vanskelig for ham å ta posten, ifølge NRK. Politisk kommentator Magnus Takvam kaller Nesvik «det heteste tipset»

Ingen kommentar

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Harald Tom Nesvik til VG.

Han jobber hos brønnbåtselskapet Sølvtrans. Han skulle egentlig vært fylkesmann i Møre og Romsdal, men takket nei til jobben for å fortsette hos Sølvtrans, ifølge Fiskeribladet.

En rekke medier, inkludert NTB, får bekreftet av kilder at Per Sandberg har besluttet å trekke seg som fiskeriminister i kjølvannet av kritikken som er rettet mot ham etter feriereisen med kjæresten Bahareh Letnes til Iran.

annonse
Erfaren politiker

Harald Tom Nesvik fra Ålesund har fem perioder – til sammen 20 år – bak seg på Stortinget, og han var parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet fra 2013 til han avsluttet stortingskarrieren ved valget i fjor. Han skulle da gå over i jobben som fylkesmann i Møre og Romsdal, men valgte å si den fra seg, etter sigende fordi han ønsket en tilværelse nærmere familien og som i mindre grad var preget av pendling.

Nesvik ble lansert som kandidat til å ta over etter Sandberg som fiskeriminister allerede i mars i år. Da gikk spekulasjonene ut på at Nesvik skulle bli fiskeriminister hvis Sandberg tok over justisministerposten. Sandberg valgte til slutt å fortsette som fiskeriminister og overlot posten som justisminister etter Sylvi Listhaug til Tor Mikkel Wara.

NTB

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon