USAs president Donald Trump, her avbildet på sørplenen utenfor Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
 • 137
 •  
 •  
 •  
 •  

Over hundre amerikanske aviser vil i hver sin leder gå sammen om å slå ned på USAs president Donald Trumps skarpe kritikk av mediene.

The Boston Globe oppfordret alle aviser over hele USA i forrige uke til å publisere en egen leder torsdag 16. august som en reaksjon på Trumps «skitne krig mot den frie pressen».

Ifølge Huffington Post hadde avisen lørdag fått inn tilbakemeldinger fra over hundre store og små aviser.

– Jeg forventer at dette tallet vil stige i løpet av dagene som kommer, sier en av redaktørene i The Boston Globe, Marjorie Pritchard. Hun forteller at hver avis vil skrive sin egen leder for å kaste lys over «faren ved administrasjonens angrep på pressen».

Pritchard sier de valgte å ta til motmæle etter at presidentens utspill mot pressen har økt i intensitet den siste tiden. I tillegg til å ha stemplet den som en folkefiende, omtalte Trump pressen, under et valgkamparrangement i Pennsylvania nylig, som «falske, motbydelige nyheter».

Pritchard sier hun håper dette koordinerte oppropet vil minne amerikanerne på hvor viktig pressefriheten er, uansett hvilket politisk parti man stemmer på.

– Dette handler ikke om å være demokrat. Og det handler ikke om å være republikaner. Dette handler om viktigheten av en fri presse, forankret i grunnloven, noe vi alle burde støtte, skriver hun på Twitter.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 137
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]