USAs president Donald Trump, her avbildet på sørplenen utenfor Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Over hundre amerikanske aviser vil i hver sin leder gå sammen om å slå ned på USAs president Donald Trumps skarpe kritikk av mediene.

annonse

The Boston Globe oppfordret alle aviser over hele USA i forrige uke til å publisere en egen leder torsdag 16. august som en reaksjon på Trumps «skitne krig mot den frie pressen».

annonse

Ifølge Huffington Post hadde avisen lørdag fått inn tilbakemeldinger fra over hundre store og små aviser.

– Jeg forventer at dette tallet vil stige i løpet av dagene som kommer, sier en av redaktørene i The Boston Globe, Marjorie Pritchard. Hun forteller at hver avis vil skrive sin egen leder for å kaste lys over «faren ved administrasjonens angrep på pressen».

annonse
annonse

Pritchard sier de valgte å ta til motmæle etter at presidentens utspill mot pressen har økt i intensitet den siste tiden. I tillegg til å ha stemplet den som en folkefiende, omtalte Trump pressen, under et valgkamparrangement i Pennsylvania nylig, som «falske, motbydelige nyheter».

Pritchard sier hun håper dette koordinerte oppropet vil minne amerikanerne på hvor viktig pressefriheten er, uansett hvilket politisk parti man stemmer på.

– Dette handler ikke om å være demokrat. Og det handler ikke om å være republikaner. Dette handler om viktigheten av en fri presse, forankret i grunnloven, noe vi alle burde støtte, skriver hun på Twitter.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.