Per Sandberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Takk for at du banet vei for at Sylvi snart kan ta over Frp. Veien går om nestlederstolen du tok ferie fraFlyvende på et persisk teppe. Nå kan endelig Frp bli et parti som snakker og handler slik du fremsto i glansdagene dineUten filter mellom politiker og folket.

Dette triumviratet av BFF-er (bestevenner for alltid) må brytes opp. Trine må ut. Erna må ut. Siv må abdisere, men gjerne fortsette som finansminister. 

Venstre havner under sperregrensen i 2021, så den saken er grei. Verre er det med Erna, for Høyre har sine kjernevelgere. Da må Sylvi få Sverigedemokratiske prognosetilstander, slik at hun blir naturlig statsministerkandidat. En statsminister kan ikke gå ned i gradene, så noen må finne en fet jobb til Erna i utlandet. Og Sp; fortsett gjerne som planen er i Trøndelag. Samarbeid med borgerlige partier, gjerne helt inn i regjering. 

annonse

Om det må ofres noen ulv for saken, så må det vel det. Saueflokken til venstre vil breke. «Min, Trygge, min Trygge, Trygve, hvorfor har du forlatt oss?» La dem det. Sølvmanken til Støre blir hvit valgnatten 2021. Lag en krans av visne roser, sett den i håret hans før Hadia og Kjersti dolker ham i ryggen.«Også dere, min ledergruppe!» Fortvil ikke, du kan alltids søke medlemskap i Høyre, der du hører hjemme, Jonas!

Så takk for at du valgte kjærligheten, Per. Du er i godt selskapKong Edward VIII av England sa i 1936 fra seg tronenfor å gifte seg med en Mette Marit av sin tid. Om kjærligheten varer, eller ikke, om den ikke blir besvart, nå eller i fremtiden – det har ingenting å si; for du valgte kjærligheten. Da har du vunnet uansett. Drar dama, så vet du hva hun er verdt. 

Tjue år på tinget = 20 millioner + i lønn. Du har til salt i grøten, samt et vell av kontakter. Og helt ærlig, er ikke grøt og flesk bedre enn fisk? Skulle du savne offentligheten er det bare å skrive bok. Den selger seg selv. «Mitt liv som en rambukk i folkets tjeneste endte i Iran»

annonse

Takk for at du gav blaffen i etikette i mange år som politiker. At du gav blaffen i nødvendig etikette som minister ble din bane. At du faktisk selv gikk, tok ansvar; det står det respekt av! Hører du, Trine? Og ekte kjærlighet er bedre enn kåt åkerskap. 

Vil alltid huske deg for kongekommentaren du serverte Martine Aurdal i Dagbladets valgstand: «Æ snakka med  på torsdagskvelden klokka halv ti, så du er fullstendig klar over det, men da hadde du tatt ei flaske rødvin, så du var vel ikke klar over det?»

Hva kan man si til avskjed? At kjærlighetens veier er uransakelige? Nei, Kjærlighetens veier er PERsiske.

Lykke til!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon