Steinkjer 7. august, 2018. Langrennslandslagene; Menn Elite Sprint og Menn Elite Allround på samling i Steinkjer. Johannes Høsflot Klæbo og Peder Nævestad, sponsortrener(th) Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse
annonse

Johannes Høsflot Klæbo må operere en vond visdomstann og går høyst sannsynlig glipp av konkurransene i Toppidrettsveka denne uken.

Det opplyser Norges Skiforbund mandag ettermiddag.

Klæbo manglet energi og avsluttet forrige ukes sprintsamling i Steinkjer tidligere enn planlagt. Den vonde visdomstanna er trolig årsaken.

annonse

Nå går det mot operasjon, og dermed blir det neppe konkurranser på rulleski for Klæbo de kommende dagene. Toppidrettsveka starter i Aure torsdag.

Den dobbelte OL-vinneren fra Pyeongchang har samtidig ikke helt gitt opp å komme til start.

– Dette er utrolig kjedelig. Jeg hadde sett fram til å gå rulleskirenn på hjemmebane, så nå håper jeg tannproblemene blir kjapt leget så jeg kanskje får en mulighet til å stille likevel, men sannsynligheten er dessverre liten, sier Klæbo i en uttalelse.

21-åringen står også over det planlagte rulleskirennet i Trysil mandag kveld.

annonse

Norges Skiforbund opplyser at Emil Iversen eller Niklas Dyrhaug heller ikke kommer til start i Toppidrettsveka. Førstnevnte har slitt med en luftveisinfeksjon den siste tiden, mens Dyrhaug trøbler med en muskelstrekk.

Det betyr at følgende elitelandslagsløpere stiller til start i Aure torsdag: Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kathrine Harsem, Mari Eide, Tiril Udnes Weng, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon