Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier til Nationen at Arendalsuka er en lobbyfest, ikke folkefest. Her under partitimen til Sp i fjor. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum mener lobbyistene tar altfor stor plass under Arendalsuka. Han velger derfor å forlate tidlig for å besøke distriktene.

annonse

– Det blir få hverdagssamtaler der. Det er mye flott på Arendalsuka, men når man skal prioritere tid, er det viktigere for meg å være rundt i landet og treffe folk som ikke jobber til daglig med politikk eller politisk påvirkning, sier Vedum til Nationen.

annonse

Han forlater den politiske festivalen etter partilederdebatten tirsdag kveld, og skal heller reise til Sørlandet og Røst ytterst i Lofoten for å møte folk i distriktene.

– Senterpartiet skal stille opp med debattanter. Men jeg vil heller jobbe med å få lister til lokalvalget neste høst, og være ute og møte folk, sier han.

Vedum beskriver det som strevsomt å være til stede i Arendal, fordi det rett og slett er så mange interesseorganisasjoner der.

annonse
annonse

– Arendalsuka blir en andedam for alle heltidslobbyister. Det brukes altfor mye penger på å påvirke norsk politikk og offentlighet. Folkevalgte skal representere folket i Norge, og kjempe for deres interesser, mener han.

Arendal-ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) leder arrangementsrådet i Arendalsuka. Til Nationen forteller han at det kun er 35 arrangementer som holdes av kommunikasjonsbyråer.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.