TV 2-journalist Fredrik Græsvik tenner på alle plugger etter Erna Solbergskommentar om blodtørstige journalister. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Ernas Solbergs kommentar om en «blodtørstige journalister» får Fredrik Græsvik til å reagere. Han prøver, bokstavelig talt, å tagge Donald Trump inn i den norske debatten og hevder den frie pressen er under press.

Statsminister Erna Solberg (H) reagerte tirsdag på medienes jakt på detaljer i Sandberg-saken, blant annet spørsmål om fremmede makter har kommet seg inn på Sandbergs telefon og om informasjon på telefonen er kompromittert.

– Av hensyn til rikets sikkerhet og PSTs metodebruk er det PST som må vurdere hva vi kan si. Når norske journalister nå er så blodtørstige for å få svar, må vi sørge for at vi ikke offentliggjør ting som må holdes tilbake av hensyn til sikkerhetstjenestene, sa Solberg etter en pressekonferanse i Arendal om utfordringer i arbeidsmarkedet.

annonse

En av de som reagerer sterkt på Solbergs kommentar er USA-korrespondent for TV 2 Fredrik Græsvik, som påstår den frie pressen er under press.

– Statsminister @erna_solberg synes norske journalister er «blodtørstige» Det er vel ingen grunn til å ta i bruk president @realDonaldTrump sitt vokabular når man ikke liker oppslagene rundt egne statsråder. Den frie pressen er under press fra en rekke kanter allerede, skrev han på Twitter og tagget både den norske statsministeren og president Trump.

annonse

Græsvik fikk svar på tiltale da en person svarte sarkastisk: «Dakar den frie pressen da».

Svaret fikk TV 2-journalisten til å tenne på alle plugger og kalte mannen for en bortskjemt guttunge.

– Vi er din garanti for frihet og demokrati din bortskjemte guttunge, raste Græsvik.

Flere kastet seg deretter på debatten og mente Græsvik burde slutte å være hårsår og at statsministerens uttalelse var berettiget.

Per Sandberg trakk seg i går både som nestleder i Frp og som fiskeriminister etter massivt press fra media og politiske motstandere etter å ha feriert i Iran med den tidligere modellen Bahareh Letnes.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon