Arendal 20180814. Rødt holder sin partitive på kanalplassen i Arendal tirsdag med blant annet Charlotte Therkelsen, Varaordfører for Rødt i Kragerø. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Barnetrygd også til familier på sosialhjelp er en av Rødts seire i Kragerø, der partiet har den ene av sine totalt tre varaordførere.

Partileder Bjørnar Moxnes glimret med sitt fravær da det var duket for Rødts partitime på Kanalplassen i Arendal tirsdag. Han brukte tiden til å varme opp til kveldens TV-sendte partilederdebatt, som for mange er regnet som høydepunktet under Arendalsuka.

Kragerøs varaordfører Charlotte Therkelsen var en av erstatterne. Med henne i front fikk Rødt 16,4 prosent oppslutning ved forrige kommunevalg. Målet neste år er å se 20-tallet.

annonse

– Vi utfordrer Arbeiderpartiet og jakter på minst like stor vekst lokalt som vi nå opplever på riksplan, sier Therkelsen til NTB.

I tillegg til Kragerø, har Rødt varaordføreren i Bodø og Gjøvik. I sommer har alle tre vært fungerende ordførere.

– Å komme i posisjon gir reell innflytelse, fastslår Therkelsen.

annonse

Hun forteller at kommunen – etter forslag fra Rødt – bruker 1,2 millioner kroner i året slik at familier som får utbetalt sosialhjelp, også får barnetrygd.

– Barnetrygden er jo en universell ordning, men unntaket for dem som er på sosialhjelp gjør at de som trenger disse pengene aller mest, ikke får dem. Vi har tettet dette hullet. For en liten kommune som Kragerø er det ganske mye penger, men likevel godt brukte penger, sier Terkelsen.

(©NTB)

jon.even.andersen@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse